OHH JO19-1 na prachtige pot voetbal langs MSC JO19-1

OHH JO19-1 – MSC/Amslod JO19-1

Nadat vorige week deze wedstrijd werd afgelast door te natte velden konden we op 19 oktober wel spelen, weliswaar op het wetraveld wat er overigens prima bij lag. De tegenstander uit Meppel heeft al zeven punten uit drie wedstrijden, het belooft een pittig potje te worden. Gosse is nog lang niet fit na zijn ziekte, maar wel even aanwezig in de dug-out en Egbert is weekendjeweg.nl. Henk en Cor van JO17-1 zijn er als extra wissels bij omdat ook wissel Herre nog niet volledig fit is. De krasse maar vitale scheidsrechter uit Sneek fluit om 10.05 uur voor het begin.

Je kon direct wel zien dat MSC een goed voetballende ploeg is met veel beweging en een paar technisch goede spelers. Ze zetten OHH dan eerst ook lichtelijk onder druk maar elke opgezette aanval kon al 20 meter voor ons doel worden afgeslagen, het eerste schot was alleen wel richting ons doel maar miste zelfs het vangnet daarachter. Voorzichtig kroop OHH uit haar schulp en als Friso via de rechterkant de bal goed kan voorzetten schiet Lars de bal helaas naast het doel. Na een volgende vloeiende aanval schiet Friso op de keeper, in de tegenaanval hierop schiet een spits van MSC maar net voorlangs. Even later moet keeper Mats redding brengen op een schotje van MSC. OHH zet weer een aanval op en Bert schiet eerst tegen de keeper op, de bal blijft in het spel en als Lammert een afgemeten voorzetje geeft is het gemakkelijk binnen schieten van Lars, 1-0. In de 40e minuut wordt er een vrije trap door de scheids aan OHH toegekend, Jesse legt deze perfect op het hoofd van Berend die daarmee weer het net liet bollen, 2-0!

Eigenlijk gaan we met een onverwachte voorsprong de rust in maar wel verdiend, een kwestie van zo doorgaan, wel scherp blijven want MSC gaat natuurlijk komen.

Maar het eerste kwartier na de rust is het OHH die volop aanvalt en ook grote kansen creëert en krijgt. Een schot van Lars kan met moeite worden gekeerd door de keeper. En als Lammert na een prachtig balletje van Jesse 1;1 met de keeper komt, de hoek voor het uitkiezen heeft, het publiek en bank telt hem al, wil Lammert het te mooi doen om de bal te proberen de bal tussen de stokken van de goalie te spelen, jammer, maar dat is te gemakkelijk bedacht. Het volgende schot, van Friso, kan de keeper ook pakken. MSC probeert wat terug te doen en een laag schot kan zeer knap door Mats uit de hoek worden getikt. OHH gaat wisselen, Cor voor Tijs en Henk voor Bert, frisse spelers voor de moegestreden back en aanvaller. Nog maar koud na de wissel gaat het fout bij MSC achterin, Friso is alert en snoept de bal van een verdediger en schiet keurig binnen, 3-0. Maar het duurt niet lang voordat MSC de nul van het scorebord krijgt. Een mooie aanval van MSC en als uiteindelijk Sjoerd de bal ongelukkig tegen zijn voeten krijgt geschoten en de spits hem gemakkelijk kan meenemen is een schot in de korte hoek ook Mats te machtig, 3-1. MSC krijgt hierdoor nog energie maar OHH is in de resterende acht minuten baas op het veld en als Lammert zijn schot maar net naast gaat en Henk zijn poeier ternauwernood verwerkt kan worden door de keeper is het uiteindelijk Berend die weer met zijn hoofd de eindstand bepaald, uit een corner weet hij de bal schitterend binnen te koppen, 4-1.

Een prachtige pot gevoetbald, een verdiende overwinning en daar was MSC het wel mee eens. Volgende week zaterdag geen voetbal voor de JO19-1 maar in de week daarop geven we de competitie een vervolg middels een avondwedstrijd. Wederom een thuiswedstrijd in Heeg, u bent welkom op dinsdag 29 okt. om 20.00 uur bij de wedstrijd OHH JO19-1 – SWZ JO19-1.

Jacob Wiebenga