OHH JO19-1 na onsportieve wedstrijd langs DFC JO19-1

OHH JO19-1 – DFC JO19-1

Vandaag, 18 mei, de laatste thuiswedstrijd voor OHH JO19-1 dit seizoen. We gaan voetballen tegen de Dronrijp-Foarut Combinatie. Door afwezigheid van Mark en de blessure van Jelger is Tijs van JO19-2 weer aangeschoven om toch met 13 man op het wedstrijdformulier te beginnen. Scheidsrechter van dienst is weer een jongeman gestuurd door de KNVB.

We gaan om 10.35 uur beginnen en worden direct wakker geschud door DFC als een kopbal uit een vrije trap maar net voorlangs gaat. Na wat overtredingen aan beide kanten is het een vrij fysiek begin en her en der wordt al gemopperd op het iets wat harde spel. Maar de scheidsrechter laat veel toe. Als na 18 minuten Fokke maar net naast schiet kan er een paar minuten later dan toch echt gejuicht worden aan de OHH kant. Friso wordt perfect diep weggestuurd en kan na een kapbeweging goed de bal strak en hard voorzetten waarna Rick de bal tegen de touwen jaagt, 1-0. Er wordt goed gevoetbald en we zijn sterker en spelen makkelijk onder de druk van DFC uit. Even later is dan een goede actie van Egbert op de linkerkant voldoende om vrij de bal voor het doel te brengen. Rick draait, kapt en schiet knap de bal binnen, een terechte 2-0 voorsprong. DFC laat de kop niet hangen en als een verdediger zomaar door kan stomen over het middenveld, iedereen te laat is en laatste man Sjoerd ook nog op zijn kont glijd schiet de DFC’er  het leer onbereikbaar voor Geert in de hoek, 2-1. Net voor het rustsignaal is weer Rick dichtbij een doelpunt na een voorzet van Berend maar dit schot is een prooi voor de keeper.

Na de theepauze is het DFC die er fel op zit, na knullig balverlies op het middenveld kan Geert het schot van buiten de zestien maar net over de deklat tikken. Het volgende schot werkt Geert naast het doel. Uit de daarop volgende corner is het even hectisch voor het doel en Gosse kan een doelpunt voorkomen door de bal van de doellijn meters hoog weg te werken, daar ontsnapt de thuisploeg. Jelle Rein gaat na tien minuten voor Friso in het veld komen. Nog maar koud binnen de lijnen is er een mega grote kans voor Jelle maar helaas staat de keeper in de weg. Na wat geharrewar over een gegeven vrije trap aan OHH, komt de scheids terug naar waar het gedoe was en trekt de rode kaart! Een speler van DFC heeft iets geroepen richting de scheids wat veel lijkt op de naam van een zuidoost Aziatisch land. De spelers en staf van DFC spelen de vermoorde onschuld maar de scheids blijft bij zijn beslissing, de speler moet vertrekken. Hierna wordt het er niet vriendelijker op in het veld, alle beslissingen van de scheids worden door DFC in twijfel getrokken met woord en gebaar. OHH probeert zo goed als mogelijk is door te voetballen en als Rick weer vanaf de zijkant prima bedient wordt, ditmaal door Jelle, schiet hij de 3-1 knap bij de tweede paal tegen de touwen. Lammert krijgt ook nog een grote kans maar deze kan de keeper uit zijn doel houden. 10 minuten voor tijd moet Geert nog naar de hoek, al vallend ziet hij dat de bal op de paal knalt. Maar het is ook buitenspel van de DFC speler. Het vlagsignaal daarvoor valt ook niet in goede aarde en DFC is helemaal over de rooie. Net voordat de 90 minuten zijn verstreken vraagt de onder vuur genomen teammanager van OHH de scheidsrechter om voor het einde van de wedstrijd te fluiten. Wat er plaatsvind in en langs het veld heeft niets meer met voetbal te maken. De oververhitte DFC spelers worden tot kalmte gemaand en hun terechte verlies te nemen.

Al met al jammer genoeg een onvriendelijk einde van deze pot voetbal. Voor OHH wel de drie punten en met nog de wedstrijd tegen Franeker voor de boeg een mooie uitgangspositie om in ieder geval in het linker rijtje te eindigen. Nu staand op de vijfde plek kan OHH zelfs nog als derde de competitie afsluiten maar lager dan een zesde plaats gaat het niet worden.

Jacob Wiebenga