OHH JO19-1 moet flinke nederlaag slikken in laatste wedstrijd

Franeker JO19-1 – OHH JO19-1

Voor de laatste wedstrijd dit seizoen reizen we af naar Franeker. Daar aangekomen bleek dat de shirts nog in Heeg stonden. Aangezien Jelle zijn nieuwe cabrio meer show dan snelheid heeft is Rick ‘even’ heen en weer gereden. De voorbereiding op de wedstrijd was niet wat het moet zijn maar er staat voor OHH niets meer op het spel dus had iedereen er wel vrede mee. Franeker wist zijn promotieplek naar de Hoofdklasse vorige week al veilig te stellen. Alleen bij verlies van LSC en winst tegen OHH met heel veel doelpunten verschil konden ze nog kampioen worden. Mark was weer afwezig, Friso moest werken en de geblesseerde Jelger was voor de support wel mee. Jesse en Pieter van de JO17-1 waren bereid gevonden om als wissels op de bank plaats te nemen.

Na dus de slappe voorbereiding was dat ook het spelbeeld waarmee OHH begon, overal te laat, niet scherp in de duels en Franeker kon vrijuit voetballen. Als in minuut 6 al een lage corner wordt binnen getikt bij de eerste paal en binnen nog 60 seconden bij de volgende aanval Geert iets te ver voor zijn hok staat, brengt een afstandsschot al de 2-0 op het scorebord. We lopen achter de feiten aan en moet gezegd worden, Franeker is een goed voetballende ploeg die erg gedreven zijn om ons toch met grote cijfers te verslaan. De eerste kans van Rick komt na een mooie crosspass van Hylke (die later die middag nog zijn debuut maakt bij Heeg 1). Het schot van Rick kan gepakt worden door de keeper. De 3-0 valt even later ook binnen nadat de bal via de paal voor de voeten van een spits beland en tegen de touwen wordt geramd. OHH probeert het wel maar een voorzet van Berend Ype schiet Rick maar net naast. Als in de 32e minuut de 4-0 ook een feit is spreekt coach Thomas de mannen even toe dat het zo niet kan en er iets moet veranderen als we niet met dubbele cijfers willen worden afgedroogd. Jammerlijk genoeg levert de eerste de beste aanval van Franeker hen al weer een doelpunt op. Geert kan op het harde schot van de spits alleen maar tegenhouden maar het schot uit de rebound is hem te machtig. Het dieptepunt van dit seizoen, met de rust al 5-0 achter staan, is grotendeels aan ons zelf te wijten.

Na de rust maken Egbert en Lammert plaats voor Jesse en Pieter. We gaan iets anders spelen en proberen om toch maar een eretreffer te maken is de opdracht. Alleen is het de thuisploeg die binnen een paar minuten al weer scoort, weer uit een rebound na een hard schot die niet te pakken was voor Geert. Als OHH een makkelijk gegeven vrije trap krijgt is Rick dichtbij een doelpunt alleen staat de keeper goed opgesteld. Maar even later is het toch de OHH spits die zijn doelpunt maakt, een droog laag schot na een assist van Jesse is de keeper te machtig, 6-1. Als na een vrije trap aan de andere kant Geert een prima redding in huis heeft maar Franeker ook nu weer attent is op de rebound en Gosse even later pootje haakt in ons eigen strafschopgebied komt na de gegeven penalty de teleurstellende einduitslag van 8-1 op het wedstrijdformulier.

Wat een jammer einde van deze competitie maar eindigen als 5e in de promotiepoule in de 1e klasse is zeker geen slechte prestatie voor de combi van de dorpsclubs. Met nog een teamfeestje in het verschiet zullen we het seizoen toch feestend afsluiten, voetbal is tenslotte ook maar de belangrijkste Bijzaak van het leven…

De helft van het team zal blijven bij de JO19-1. Keeper Geert gaat naar de Knickerbockers 11, ZZP er Mark zal wel eens een wedstrijdje bij de senioren van Oudega meepikken als hij tijd heeft. Robin neemt een sabbatical qua school en voetbal en gaat de wereld verkennen. Fokke, Jelle en Hylke gaan aansluiten in Heeg bij de senioren, waar Rick zaterdags waarschijnlijk ook wel zijn minuten en doelpunten gaat maken. Het kan ook zomaar zo zijn dat de trainers/coach en teamleider ook betrokken blijven bij het nieuwe JO19-1 team van de SJO Oudega/HJSC/Heeg.

Jacob Wiebenga