OHH JO19-1 maakt het SWZ na rust erg lastig

Oudega/HJSC/Heeg JO19-1   –   SWZ/BOSO Sneek JO19-2

Op zaterdag 15 oktober speelde OHH zijn zesde competitiewedstrijd. Hierin was SWZ/BOSO Sneek de tegenstander. OHH bewaart weinig goede herinneringen aan SWZ: in de beker ging OHH met maar liefst 6-0 onderuit. SWZ heeft tot nu toe nog geen wedstrijd verloren, terwijl OHH slechts drie punten heeft gepakt.

 

Net als vorige week tegen TOP’63 probeerde OHH ook tegen SWZ wat verdedigend te spelen. Het spelbeeld was dan ook logisch: SWZ had veel de bal en drong OHH terug tot op eigen helft. SWZ had echter wel moeite met het creëren van kansen, want ondanks dat het voor het publiek misschien niet het leukste voetbal opleverde, stond OHH organisatorisch redelijk goed. Een van de eerste goede kansen van SWZ ging wel meteen raak: Jelle Terpstra verloor zijn man in de hele eerste helft slechts één keer uit zijn oog, maar het werd wel meteen fataal; Djael Nendissa rondde keurig af; 0-1. Ruim tien minuten later was het weer raak: scheidsrechter Hofstra negeerde het vlagsignaal van zijn assistent waardoor Nordin Looijenga alleen op de keeper af kon en koelbloedig afrondde; 0-2. OHH zette er eigenlijk slechts één gevaarlijk moment tegenover: Jetze Wiersma schoot net over het doel van SWZ. SWZ voetbalde de eerste helft vervolgens rustig uit zonder dat er nog echte kansen kwamen.

 

OHH moest na de pauze wel wat uit zijn schulp kruipen en dat deed het dan ook. OHH ging opportunistisch voetballen en de opbouw van de tegenstander afjagen, wat meteen werd beloond: na 47 minuten kwam de bal bij de ingevallen Urt Kamkien terecht, die hard raak schoot; 1-2. SWZ was van slag en OHH rook dat er iets te halen viel. In de 55e minuut leverde dit zelfs de gelijkmaker op: een vrije trap van Jorn Feenstra werd uitstekend binnengekopt door Marko Hoekstra; 2-2. SWZ herstelde zich daarna weer enigszins, maar OHH verdedigde gedisciplineerd. Via een ongelukkig moment kwam SWZ zo’n 20 minuten voor tijd toch weer op voorsprong: vanuit een discutabel gegeven hoekschop scoorde Danny Oppedijk, nadat OHH de bal niet weg kreeg; 2-3. OHH zette vervolgens alles op alles om toch nog op gelijke hoogte te komen. Sander Sijbranda was er met een hard afstandsschot dichtbij, maar de keeper kreeg er nog een handje tegenaan. In de slotseconden van de wedstrijd bepaalde SWZ de eindstand op 2-4: OHH was massaal voorin waardoor Danny Oppedijk alleen op doelman Lars Palijama afkon en scoorde. Vergeleken met de bekerwedstrijd eerder dit seizoen tegen SWZ, is OHH een heel stuk vooruitgegaan. OHH staat echter op de twee na laatste plaats, de komende wedstrijden een paar punten erbij zou fijn zijn. Volgende week is OHH vrij.

 

Arjen Visser