OHH JO19-1 maakt achterstand goed tegen SDS

OHH JO19-1 – SDS JO19-1

Zaterdag 22 september, de competitie gaat beginnen en wel tegen een mooie tegenstander. Eigenlijk in de meeste leeftijdscategorieën zijn de teams van beide clubs wel aardig aan elkaar gewaagd de afgelopen jaren. Drie afwezigen vandaag, Trainer coach Thomas zit een weekje op Cyprus met zijn voetjes in het zand, cocktail in de hand, bewijzen de foto’s op de groepsapp. Keimpe, de trainer/coach van JO17-1 vervangt hem vandaag. Robin is een familieweekendjeweg.nl, en Friso blijkt te geblesseerd te zijn om te kunnen voetballen. Afdeling Oudega komt wat later, zou te maken hebben gehad met privéomstandigheden(?) van Fokke aldus Mark. De teammanager wordt nog gewezen op een gemaakte fout in de teamvoorstelling vorige week in zijn verslag, Gosse werd twee keer vermeld terwijl Egbert ook een 1e jaars A junior van ons team is, hierbij hersteld.

We gaan om 10.15 uur los met voetballen. Na een tien minuten wordt duidelijk dat OHH het spel min of meer moet maken en dat SDS loert op de counter. Eigenlijk wordt er best goed gevoetbald, dominant en voor elkaar wordt er veel opgeknapt. De kansen zijn dan ook voor OHH, Fokke schiet helaas naast, een schotje van Gosse gaat over het doel. Bij een corner net niet scherp genoeg om de bal binnen te knikken, geen grote mogelijkheden maar gevaarlijk zijn we wel. Na een half uur is het SDS die ook van zich doet spreken, een vrije trap van 20 meter wordt snoeihard op de paal geschoten, daar komt OHH goed weg. Voor de pauze heeft de goed spelende Fokke een solo in huis, helaas belandt zijn doelpoging op de keeper.

Na de rust komt SDS wat scherper op het veld en is direct gevaarlijk, maar onze keeper pareert een schot prima. Na een uitbraak van onze kant schiet Rick ook op de paal, de onverwachte rebound voor Egbert schiet hij naast het lege doel. Dan is het weer SDS die aanvalt, keeper Geert Jorrit komt uit zijn doel, Jelger kan de bal niet goed verwerken, ploft voor een SDS’er en die schiet hem over Geert Jorrit in het doel, 0-1. Dat is wel even schrikken. SDS heeft nota bene even later wéér een counter die gevaarlijk is maar deze wordt naast geschoten.

Het laatste half uur is voor het getergde OHH, die beseffen dat ze onterecht achter staan en keihard werken om toch de overwinning binnen te slepen. De eerste poging daartoe doet Hylke, maar zijn kopbal gaat over. Eindelijk dan, in de 72e minuut, is daar de gelijkmaker. Na een prima pass van Rick schroeit Jelle de bal tegen de touwen, 1-1. En nu is er het besef dat er nog meer mogelijk is. Weer is het Rick die een uitstekend balletje klaar ligt voor Hylke die de ruimte naast de keeper van SDS ziet en hem onberispelijk binnen schiet, 2-1. Vele zuchten van opluchting gaan over het winderige veld in Hommerts. Rick zelf is ook nog op zoek naar een doelpunt maar de keeper brengt redding bij een hard schot. Wel wordt de uitslag nog uitgebreid, Gosse wordt vrij gespeeld, lost een schot, keeper stompt deze weg maar Jelle is er als de kippen bij om hem tegen de touwen te jassen! De prima fluitende scheids maakt er dan een einde aan, einduitslag; 3-1.

Een mooi begin van de competitie in een wedstrijd waar we wel de overhand hadden maar toch het even duurde voor dat werd omgezet in doelpunten. Volgende week een middagwedstrijd in en tegen Akkrum, we zullen zien of het puntenaantal dan kan worden verdubbeld.

Jacob Wiebenga