OHH JO19-1 krijgt lesje effectiviteit van Frisia JO19-2

LAC Frisia 1883 JO19-2   –   Oudega/HJSC/Heeg JO19-1

De wedstrijd tegen MKV’29 JO19-1 van vorige week werd in verband met het harde veld afgelast. Gelukkig gingen deze week de temperaturen weer omhoog waardoor de wedstrijd tegen Frisia JO19-2 wel door kon gaan. Frisia is goed aan de competitie begonnen: in drie wedstrijden pakten de Leeuwarders negen punten. OHH heeft nog maar twee wedstrijden gespeeld: van Feanstars werd gewonnen en van Dronrijp/Foarút werd nipt verloren. Frisia is geen onbekende tegenstander voor OHH. In het bekertoernooi stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar. Destijds wist Frisia met 6-2 te winnen.

 

OHH was zoekende de eerste twintig minuten. OHH kwam vaak een stapje te laat en leed veel slordig balverlies. De thuisploeg stelde echter ook teleur. Frisia kreeg in het begin van de wedstrijd een paar kleine kansen. De grotere mogelijkheden waren echter voor OHH: zo verzuimden Fokke Walinga en Rick de Boer OHH op voorsprong te zetten. OHH kwam steeds beter in de wedstrijd, maar het was Frisia dat de score opende: bij de tweede paal stond een aanvaller van Frisia helemaal vrij na een hoekschop; 1-0. OHH was even van slag, maar het lukte Frisia niet om uit te lopen, mede door goed keeperswerk van Geert Jorrit van der Bij.

 

Na de pauze ging OHH op jacht naar de gelijkmaker. Arjen Visser was dichtbij een doelpunt, maar zijn schotje ging via de handen van de keeper en de lat het veld weer in. De aanval liep verder waarna de bal weer bij Visser terechtkwam die nu geen andere optie had dan het met een hakje te proberen, maar een verdediger van Frisia haalde de bal vlak voor de doellijn weg. Ook Rick de Boer kreeg weer een goede mogelijkheid, maar hij schoot wild naast. In de omschakeling bleef Frisia ook heel gevaarlijk. Een aanval over de linkerflank kon ternauwernood tot hoekschop verwerkt worden. Uit de hoekschop verdubbelde Frisia de voorsprong: weer stond er iemand helemaal vrij bij de tweede paal en zo werd het 2-0. Het is voor OHH alweer de vijfde tegentreffer in de voorjaarscompetitie uit een dood spelmoment. Hierna leek het geloof van OHH op een goed resultaat weg te vloeien. Frisia kwam zelfs op 3-0 dankzij een hard schot van afstand. Via Jelle Rein Brouwer en Rick de Boer kreeg OHH nog wel wat kansjes op een doelpunt, maar dat leek er deze middag niet meer in te zitten. Totdat de scheidsrechter OHH een penalty toekende vanwege een handsbal. Rick de Boer nam de verantwoordelijkheid op zich en zo pikte hij toch nog zijn doelpuntje mee; 3-1. Het lukte OHH zelfs om nog een keer te scoren, maar wel in eigen doel. Een harde voorzet werd tegen Wietze Wempe aangeschoten waarna de bal ongelukkig het doel in hobbelde; 4-1. Zo moet OHH een onnodige en geflatteerde nederlaag slikken. Volgende week speelt OHH de inhaalwedstrijd tegen IJVC/Blauwhuis JO19-1

 

Arjen Visser