OHH JO19-1 komt na rust op stoom in Harlingen

FC Harlingen JO19-1   –   Oudega/HJSC/Heeg JO19-1

Op zaterdag 10 april ging OHH JO19-1 op bezoek bij FC Harlingen JO19-1. Harlingen is redelijk goed aan de competitie begonnen en heeft tien punten verzameld. Dat zijn er vier meer dan OHH. Het seizoen van OHH kenmerkt zich vooralsnog door grote wisselvalligheid: uitstekende overwinningen worden afgewisseld met wanprestaties. Voor de winterstop troffen beide teams elkaar ook al. Toen won OHH ietwat geflatteerd met 5-1.

De wedstrijd kende voor OHH een vreselijk begin. Arjen Visser ging gruwelijk in de fout toen hij zich liet aftroeven door Jelmer Kooistra toen hij de bal terug wilde spelen op doelman Geert Jorrit van der Bij. Hierdoor kon Kooistra vermoedelijk een van zijn makkelijkste goals ooit maken; 1-0. Na deze valse start herpakte OHH zich redelijk. Het spel golfde op en neer. Harlingen was met name gevaarlijk met de lange bal op de rappe voorhoedespelers. OHH combineerde zich vaak door de Harlinger defensie, al verliepen die combinaties vaak ietwat houterig. OHH wist binnen vrij korte tijd de gelijkmaker te scoren. De doelman van Harlingen wachtte te lang af waardoor Rick de Boer de bal in het doel kon koppen; 1-1. OHH kon echter niet lang van de gelijkmaker genieten. Na een voorzet vanaf de rechterkant stonden er twee spelers van Harlingen helemaal vrij bij de tweede paal. Arjen Visser wist het schot van Jelmer Kooistra nog wel te blokken, maar daardoor werd de bal dusdanig van richting veranderd dat Geert Jorrit van der Bij kansloos was; 2-1. OHH wist zich echter weer terug te knokken. Robin Spitters wist na een goedlopende aanval de 2-2 te scoren. Hierna had OHH de voorsprong moeten pakken, maar enkele goede mogelijkheden waren niet aan Hylke Piso en Jelle Rein Brouwer besteed. Zodoende zochten beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamers op.

In het begin van de tweede helft sloeg OHH hard toe. Robin Spitters wist vlak na de pauze OHH op voorsprong te zetten; 2-3. Harlingen kreeg enkele minuten later een enorme kans op de gelijkmaker toen Peter Zuiderhof volledig vrijstond bij de tweede paal bij een hoekschop. Hij kopte echter in het zijnet. Hierna besliste OHH de wedstrijd binnen een paar minuten. Eerst scoorde Jetze Wiersma de 2-4 en even later maakte Jelle Rein Brouwer de 2-5 na een blunder van de keeper van Harlingen. Harlingen was aangeslagen en gaf heel veel ruimte weg op het middenveld. OHH maakte hier gretig gebruik van. Na een voorzet van Fokke Walinga maakte Rick de Boer er 2-6 van. De niet geheel fitte doelman Geert Jorrit van der Bij werd hierna na de kant gehaald. Zodoende mocht Mats Galama zijn debuut maken in de JO19. Jelle Rein Brouwer wist daarna zijn tweede treffer te maken. Het betekende de 2-7. Na de zoveelste goede aanval werd Mark Walinga in staat gesteld een doelpunt te maken; 2-8. Alles leek binnen te vallen voor OHH. Robin Spitters leek zelfs op weg naar de 2-9, maar oog in oog met de doelman lukte het hem deze keer niet. De wedstrijd werd daarna rustig uitgespeeld. Zodoende weet OHH weer acht keer te scoren in één wedstrijd. De uitslag deed een makkelijke wedstrijd vermoeden voor OHH, maar dat is niet helemaal waar. Zeker in de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Na de pauze was OHH duidelijk beter, mede doordat bij Harlingen de koppen al snel naar beneden gingen. Aanstaande dinsdag speelt OHH de inhaalwedstrijd tegen MKV’29 JO19-1.

 

Arjen Visser