OHH JO19-1 klopt hekkensluiter SC Joure

OHH JO19-1 – Joure JO19-1

Deze week een thuiswedstrijd in Heeg tegen de nummer laatst Joure. OHH moet waken voor onderschatting want Joure heeft tegen bijvoorbeeld tegen de beide Sneker clubs maar met één doelpuntje verschil verloren terwijl wij daar met ruimere cijfers tegen ten onder gingen. Coach Thomas is verhindert vanwege werk, maar Keimpe neemt graag zijn honneurs waar. Gosse is een weekendje zwientjes jagen in Deutschland en Herre is ook een weekend pleite met zijn familie. Het wordt morgens vroeg nog erger als ook aanvoerder Jelger zich afmeld, een onwillige maag wil niet meewerken aan een voetbal zaterdag. Gelukkig speelt de JO19-2 ook thuis in Heeg op het zelfde tijdstip en we spreken af dat Thijs in de rust bij ons aansluit als enige wisselspeler. De scheidsrechter van dienst heeft ook pech, een lekke band zorgt voor vertraging maar kan zich toch nog net op tijd melden om 10.45 uur te laten aftrappen.

Joure start fel en het gaat in de eerste minuten maar net goed als een bal via de lat voor keeper Mats stuitert en hem met een slaande reflex voor Lammert zijn voeten breng die hem dan ook uiteindelijk wek kan poeieren. In de 12e minuut is het dan wel raak voor Joure. De rechtsvoor wordt gelanceerd, en hij raakt de opstuitende bal waarschijnlijk hard op zijn scheenbeschermer en het leer vliegt zomaar de verre hoek in over de verbouwereerde Mats heen, 0-1.  Een dompertje voor OHH maar koppen omhoog en weer door… Twee minuten later wordt de bal verovert op het middenveld, Lammert speelt Jesse in, die bedient vervolgens de al lopende Lars op een lekkere steekbal die wat opspringt. Lars neemt deze heerlijk op zijn slof en een beauty van een doelpunt schrijft hij op zijn naam, 1-1. Het spel gaat op en neer, Mats red prima op een schot over de grond en tikt de bal naast. Halverwege de eerste helft breekt Friso door op de rechter kant en geeft een voorzet op maat. De bal vliegt net achter Bert langs maar bij de tweede paal komt Lars aan gestormd en schiet heerlijk de bal tegen de touwen, 2-1. Joure is het even kwijt en OHH heeft nu de overhand, Egbert ramt de bal hoog over en Aizo is nog wel zeer dichtbij een doelpunt maar zijn kopbal uit een vrije trap gaat maar net naast. 

In de eerste 20 minuten van de tweede helft had OHH het eigenlijk moeten afmaken, we zijn veel beter maar de kansen worden niet afgemaakt. Lars zijn schot, na een prima opgezette aanval, beland in de handen van de keeper, de scherpte bij Egbert ontbreekt en ook een vrije trap van Jesse gaat over het vijandelijke doel. De mogelijkheden van Joure blijven ook maar beperkt tot een enkel afstandsschot en wat dreiging door een paar corners. Het is alleen spannend omdat de marge voor de thuisploeg maar 1 doelpunt is, maar deze wordt vakkundig verdedigd en komt niet serieus in gevaar.

De Jousters druipen teleurgesteld af na weer een verlies met maar het kleinst mogelijke verschil. OHH daarin tegen is natuurlijk blij met de verdiende overwinning en sluit aan bij de brede middenmoot waar nu vier teams op 11 punten staan. Nog twee potjes te gaan, als eerste de lastige uitwedstrijd volgende week tegen koploper GAVC, hopelijk dan met een complete selectie.

Jacob Wiebenga