OHH JO19-1 houdt punt over aan spannend duel

OHH JO19-1 – Wolvega JO19-1

Zaterdag 9 november een thuiswedstrijd in Heeg tegen Wolvega die twee punten meer dan ons heeft, en dus bij winst voorbij wordt gestreefd. Maar OHH moet eerst maar de focus leggen op in ieder geval beter voetballen na de oor wassing van vorige week in Heerenveen. Wat sowieso een plus punt is vandaag, is dat Gosse weer terug is na zijn ziek zijn, hij start dan ook direct in de basis en zien we het wel voor hoelang het gaat. Bert kan nog niet meedoen, zijn blessure is weer verergerd na de invalbeurt vorige week. Sjoerd ligt er ook nog uit, Aizo en Mark van B2 zijn de wissels.

Beide teams beginnen afwachtend, wel wordt er redelijk gevoetbald op het zware veld. Het eerste schotje richting doel van Lammert gaat naast en als daarna een mooi opgezette aanval weer met een schot, maar nu óver het doel, wordt afgerond is het Wolvega die van zich laat spreken. Een kopbal uit een vrije trap gaat maar net over Mats zijn doel. Wolvega is op het half uur weer gevaarlijk maar het schot gaat net naast. De laatste tien minuten van het eerste bedrijf zijn weer voor OHH. Friso schiet nog hoog over en een vrije trap van Jesse kan de keeper met moeite weg boksen. We gaan aan de thee met 0-0 op het scorebord.

Wolvega is geen wereldploeg maar we zullen de kansen moeten afmaken om de punten thuis te houden en tegelijkertijd de kop erbij houden om de tegenstander van scoren af te houden.

In de 51e minuut is het dan al raak, een hoekschop wordt weggewerkt maar Jesse kan hem opnieuw inbrengen. De bal ploft zomaar in het vijfmeter gebied en Herre is er als de kippen bij om hem binnen te werken, 1-0. Drie minuten later is de voorsprong al verdubbeld, Jelger kopt een vrije trap tegen de touwen, 2-0! Maar nu is Wolvega ook wakker en een schot op de lat boven Mats is gelukkig nog geen doelpunt. Maar als zij daarna een corner verdienen wordt de aansluitingstreffer op het bord geschoten, 2-1. In de 67e minuut ramt de keeper van Wolvega de bal naar de al lopende spits, die kan hem na de stuit controleren, onze verdedigers zijn te laat, Mats grabbelt maar heeft hem niet klem en de 2-2 is een feit. Even later krijgt OHH de kans om weer op voorsprong te komen, een verdediger van Wolvega maakt hands en de bal gaat op de stip. Jesse staat er achter, maar de keeper kiest dezelfde hoek als hem en pakt hem uitstekend, het blijft gelijk. Als Herre en Friso daarna ook de kansjes niet afmaken moeten we blij zijn dat Mats in de laatste minuut nog een prima redding heeft op een schot, en dat we in ieder geval niet verliezen.

Een meer spannende dan goede wedstrijd tegen een Wolvega dat wel als een gelijkwaardige tegenstander mag worden beschouwd. De afstand blijft dus twee punten en voor OHH betekend dat een 7e plek in de hoofdklasse. Over twee weken komt de rode lantaarndrager Joure JO19-1 op bezoek, nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen.

Jacob Wiebenga