OHH JO19-1 houdt open huis tegen TOP’63

Oudega/HJSC/Heeg JO19-1   –   TOP’63 JO19-1

Na twee wedstrijden op rij met een hoopvol resultaat, moest OHH het op 18 maart opnemen tegen TOP’63 JO19-1. Dat TOP’63 over een hele goed lichting beschikt, is al meerdere malen gebleken. Ook eerder dit seizoen kreeg TOP’63 kans op kans tegen OHH, maar spaarde de formatie uit Oppenhuizen OHH nog enigszins (3-0). TOP’63 is echter niet onverslaanbaar: de halvefinalist in de beker ging onder meer onderuit tegen SC Joure en Oeverzwaluwen, toch niet teams die bovenin een rol van betekenis hebben.

 

Ook vandaag bleek al snel dat TOP’63 de overhand zou hebben. Een kansenregen zoals eerder dit seizoen in Oppenhuizen bleef dit keer echter uit. Veel vertrouwen op een goed resultaat gaf het echter niet, want OHH kon vaak niet anders dan de bal maar wat naar voren te schieten. TOP’63 hield de druk erop en in de 17e minuut leverde dat de openingstreffer op: na een vrije trap ontfermde niemand zich over Noah Groenendijk die makkelijk kon binnenschieten; 0-1. Niet veel later kon TOP’63 ook een tweede treffer bijschrijven: een slimme lichaamsbeweging zette Bouwe Visser alleen voor de keeper, ook de sliding van Jarno Hofstra kwam te laat; 0-2. OHH kon deze tussenstand, mede dankzij het ontbreken van scherpte bij de bezoekers tot vlak voor de rust volhouden, maar in de 42e minuut begon Wybe de Jong met een rush vanaf het middenveld, waarna hijzelf voor de 0-3 zorgde. Alsof dat nog niet genoeg was, werd het een minuut voor de rust ook nog 0-4: een vrije trap leek in eerste instantie verdedigd te kunnen worden, maar verdediger Gerben Brouwer bracht de bal opnieuw in, waarna zijn naamgenoot, Gerben Homsma, de bal binnen wist te koppen.

 

Na de pauze geloofden de bezoekers het ook wel en gingen ze in een lager tempo voetballen. OHH kon daardoor tamelijk lang stand houden, ook al omdat onder meer Noah Groenendijk en Bouwe Visser enorme kansen om zeep hielpen. OHH kwam sporadisch ook nog voor de goal van TOP’63, maar de doelman lag daar niet wakker van. Een kwartier voor tijd viel alsnog de 0-5 via Bouwe Visser. Niet veel later maakte diezelfde Visser ook zijn derde treffer, nadat hij bij de tweede paal volledig vrijgelaten werd; 0-6. Vlak voor tijd wist OHH de eretreffer te maken: Urt Kamkien lobde de bal na een goede aanval over de doelman van TOP’63 heen; 1-6. Het scheelde niet veel of OHH had ook nog een tweede treffer gemaakt, maar de inzet van Sander Sijbranda ging over het doel van Top’63. Al met al een ruime nederlaag voor OHH tegen het sterke TOP’63. OHH is weer een plekje gezakt op de ranglijst omdat QVC een puntje wist te behalen tegen koploper Workum. Volgende week speelt OHH de uitwedstrijd tegen Makkum.

 

Arjen Visser