OHH JO19-1 hoeft zich niet te schamen ondanks ruime nederlaag

Aangezien uw vaste verslaggever moest opdraven bij het eerste elftal van HJSC, zult u het deze keer moeten doen met een wedstrijdverslag zoals het hem verteld is. OHH JO19-1 werd vorig jaar voorlaatste in de tweede klasse. Het OHH JO17-1 team werd vorig jaar echter kampioen en zodoende werd OHH JO19-1 dit jaar rijp geacht voor de eerste klasse. Dit betekende ook dat OHH voor de beker uitkwam in het zogenaamde groep 1 toernooi. De eerste tegenstander hierin was LSC 1890 JO19-1, een degradant uit de hoofdklasse.

OHH speelde niet slecht: het combineerde goed en het kon LSC goed tegengas bieden. Desondanks kwamen de bezoekers na een kwartiertje op voorsprong toen een voorzet vanaf de linkerkant door een aanvaller van LSC binnengetikt kon worden. Nog voor de pauze viel ook de 2-0 na een aanval door het centrum.

Ook na de pauze bleef OHH redelijk goed voetballen. OHH creëerde zelfs enkele goede kansen, maar scoren lukte niet. Bovendien had OHH recht op een strafschop toen Rick de Boer in het strafschopgebied onderuitgehaald werd, maar de scheidsrechter weigerde er een toe te kennen. Aan de andere kant scoorde LSC de 3-0 en daarmee was de wedstrijd beslist. Oud-HJSC speler Sander Gerbrandy deed ook nog een duit in het zakje door er middels een zondagsschot 4-0 van te maken. Hierna deed OHH nog wel wat terug toen Marko Hoekstra een mooie combinatie wist te bekronen met een doelpunt; 4-1. Het laatste doelpunt werd echter weer gescoord door de thuisploeg waardoor de eindstand 5-1 is geworden. Volgende week speelt OHH thuis tegen SC Franeker JO19-1.