OHH JO19-1 heer en meester in Workum

Workum JO19-1 – OHH JO19-1

Zaterdag 2 maart gaan de mannen van JO19-1 de (plastic) wei weer in, Workum is de plaats waar de goede start, 7-1 winst tegen Bolsward, een vervolg moet gaan krijgen. Maar afgelopen najaar hadden we het, zoals meestal, lastig tegen de Workummers met een verlies van 5-3. Een nieuwe ronde, nieuwe kansen is wat we in gedachten hebben en in tegenstelling tot andere winters hebben we wel aardig veel door kunnen trainen, alleen een weekje sneeuw onthield de mannen van de twee keer trainen. Wel zijn er een paar mannen diezelfde sneeuw weer gaan op zoeken in de voorjaarsvakantie. Helaas voor Robin en het team natuurlijk liep hij daar een gebroken pols op en is daardoor een tijd uit de running. Ook aanvoerder Mark liet het vandaag afweten, als nieuwbakken ZZP er probeert hij nu de kost te verdienen, en aangezien het armoede troef is bij de JO19-1 kunnen we hem nog niet inhuren op de zaterdag om te gaan voetballen. Gelukkig kunnen we JO17 speler Jesse meekrijgen als wisselspeler, hij mag plaatsnemen naast Jelle Rein die ook op de door de zon verwarmde reserve bank plaatsneemt.

Met een jonge KNVB scheidsrechter bij dit soort wedstrijden is er altijd wel wat aparts in de maak, nu vond deze jongeman het wel leuk om de teams in een line-up het veld op te laten komen. Wat lacherig werd er gebroederlijk naar de middenstip gelopen om daar vervolgens de teams op lijn naast elkaar geposteerd te zetten en dan bij elkaar langslopend een goede wedstrijd te wensen. Het leek allemaal wel leuk, maar om deze fratsen voor één supportster uit Heeg en vier uit Workum allemaal uit te vinden?!

13.06 gaan we beginnen met voetballen. Het aftasten is begonnen met soms wat speldenprikjes van beide kanten Het eerste wapenfeit komt van de thuisploeg maar het schot kan door keeper Geert Jorrit net naast worden getikt. Daarna is OHH de betere van de twee teams en produceert meerdere kansen. Hylke heeft de bal voor het inkoppen maar de voorzet van Berend kopt hij over het doel. Rick mist wat ritme en dat zijn eerste schot over de ballenvanger verdwijnt verbaast de meesten niet, maar de diesel is opgestart en het kan alleen maar beter worden. De volgende kans is weer voor Hylke, een bal van achteruit stuit voor hem neer, maar door de curve raakt hij hem niet perfect en vliegt ook deze bal over het doel. Het laatste kwartier van de eerste helft dringt Workum weer aan, het eerste schot verdwijn naast het doel, de tweede kan Geert net voldoende uit het hoekje pikken, de ruststand is zoals we zijn begonnen, 0-0.

De smaakje thee in de kleedkamer was niet de meesten hun favoriet, coach Thomas en Robin hadden liever koffie. De teammanager zijn maag gaf aan dat het al ver over lunchtijd was en gaf aan Robin de boodschap door dat een broodje kroket er ook wel in zou gaan. Die liet zich niet kennen en kwam met drie stuks uit de kantine vandaan de leiding verassen, heerlijk. Na de rust kwam Jelle voor Egbert in de ploeg en zal Jesse later zijn minuten nog gaan maken.

Workum opende met een slap schotje maar bij de daar op volgende aanval van OHH was het wel meteen raak. Jelle Rein snelde zij tegenstander voorbij en probeerde met een hard schot in de korte hoek de keeper te verschalken. De bal verloor zijn snelheid doordat de keeper hem keerde maar niet vast had, het leer hobbelde kalmpjes over de doellijn, 0-1! Workum probeerde het wel daarna, maar was op twee schoten die naast vlogen en een kopbal over het doel, niet bij machte het heft in handen te nemen, OHH was beter. De opkomende Jelger bediende Rick van een prima bal maar de spit schoot een metertje naast. Rond de 63e minuut had OHH recht op een paar corners achterelkaar die de ingevallen Jesse gaat nemen. De eerste de beste hoekschop vliegt over alles en iedereen heen, de keeper van Workum kijkt kansloos om hem heen, hij zit erin. De bal vliegt vanuit de hoek van het veld zomaar in het doel, 0-2. Hoe bedoel je; lekker gewisseld! Vervolgens probeert Workum met overdreven valpartijen en toegekende vrijetrappen de mannen van OHH uit hun spel te halen maar die gingen stoïcijns door om dit karwei af te maken. Een rush van Rick en 1:1 met de keeper haalt niets uit, schot gaat naast. Het laatste wapenfeit is voor Hylke, maar die kan een vrije trap niet tot een doelpunt omzetten, de bal knalt op de aluminium deklat uiteen.

Een prima overwinning vandaag bij Workum waar we het altijd lastig hadden, behalve vandaag waar we in de tweede helft heer en meester waren. Met de foto van de ranglijst, waar we nu gedeeld eerste staan op de app, gaan we met een goed gevoel, en Rick met pa zijn auto in een slakkengangetje (in tegenstelling tot de heenreis) terug naar Heeg, Hommerts en Oudega. Volgende week weer een uitwedstrijd tegen een winnaar uit de najaarscompetitie, Drachten JO19-1.

Jacob Wiebenga