OHH JO19-1 geeft zege uit handen

Oudega/HJSC/Heeg JO19-1   –   SC Joure JO19-2

Na zes nederlagen op rij bezette OHH de voorlaatste plaats, om nog enigszins aansluiting te houden met de middenmoot moest OHH eigenlijk winnen van SC Joure. SC Joure kende een tamelijk wisselvallig begin van de competitie: het won bijvoorbeeld van TOP’63, maar heeft tegen laagvlieger Oeverzwaluwen punten verloren.

 

SC Joure was beter in de beginfase van de wedstrijd. OHH ontsnapte al snel aan een achterstand toen de linksbuiten van Joure naar binnenkwam en de lat raakte. OHH kwam er in de eerste tien minuten eigenlijk niet aan te pas, maar werd door Joure in het zadel geholpen: een verdediger van Joure maakte hands in het strafschopgebied, hetgeen OHH een strafschop opleverde. Marko Hoekstra bleef koel en schoot raak; 1-0. Vijf minuten later werd het zelfs 2-0: Jetze Wiersma gaf een uitstekend steekballetje op Marko Hoekstra, die gemakkelijk een verdediger voorbij speelde en de keeper daarna kansloos liet. OHH verslapte na de 2-0 echter weer waardoor Joure het initiatief overnam. Na ruim een half uur scoorde Joure via de spits zelfs de aansluitingstreffer; 2-1. Hierna moest OHH tot de rust ook nog verder met tien man, nadat een overtreding van Marko Hoekstra terecht werd bestraft met een gele kaart. OHH hield met tien man echter stand waardoor OHH met een 2-1 voorsprong de rust in ging.

 

Na de pauze ontvouwde zich het te verwachten spelbeeld: Joure viel aan op zoek naar de gelijkmaker. OHH kwam het eerste gedeelte van de tweede helft echter zonder al te veel moeilijkheden door. De wedstrijd werd vervolgens wat harder: zo ontsnapte Sander Sijbranda bijvoorbeeld aan een kaart, nadat hij een flinke overtreding beging. Joure werd gaandeweg de tweede helft steeds wat sterker, maar het vizier van de bezoekers stond niet op scherp, bovendien verdedigde OHH solide en zodoende leek OHH eindelijk weer eens drie punten te pakken. In de 87e minuut ging het echter toch nog fout: de bal caramboleerde via doelman Lars Palijama en de rechtsbuiten van Joure in het doel; 2-2. Hierna kwamen er geen grote kansen meer waardoor OHH weliswaar eindelijk weer eens een puntje had, maar het toch teleurgesteld van het veld stapte, aangezien OHH zo lang op voorsprong stond. Volgende week neemt OHH het op tegen Oeverzwaluwen.

 

Arjen Visser