OHH JO19-1 geeft voorsprong uit handen in Koudum

Oeverzwaluwen JO19-1   –   Oudega/HJSC/Heeg JO19-1

Op zaterdag 6 mei ging OHH op bezoek in Koudum om het daar op te nemen tegen de nummer 9 va de competitie, Oeverzwaluwen JO19-1. Eerder dit seizoen leverde de confrontatie tussen OHH en Oeverzwaluwen een spectaculaire wedstrijd op waarin Oeverzwaluwen uiteindelijk aan het langste eind trok (3-5).

 

Beide teams waren in de beginfase redelijk aan elkaar gewaagd: het duel speelde zich voornamelijk af op het middenveld en het was voor beide teams lastig om kansen te creëren. Gaandeweg de eerste helft trok OHH het initiatief meer naar zich toe en halverwege de eerste helft resulteerde dat ook in een doelpunt: Wietze Wempe besloot vanaf een meter of 20 maar eens uit te halen en verraste daarmee de doelman van Oeverzwaluwen; 0-1. Enkele minuten later besloot ook Sander Sijbranda maar eens uit te halen, deze keer wist de keeper van Oeverzwaluwen de bal wel tegen te houden, maar de keeper wist de bal niet klem te pakken waarna Lammert Stegenga de 0-2 binnengleed. Zo leek er niets aan de hand voor OHH, maar dit was wel het moment waarop Oeverzwaluwen besloot de mouwen op te stromen. Oeverzwaluwen verdediger Dirk Blom liet zijn verdedigende taak voor wat het was en ging steeds vaker de aanval ondersteunen, hierdoor nam de druk op het doel van OHH toe. Lars Palijama moest enkele keren reddend optreden en dat deed hij naar behoren. Eenmaal ontsnapte OHH aan een tegentreffer toen een schot van een speler van Oeverzwaluwen op de lat belandde. In de laatste minuut voor de pauze kreeg OHH toch nog een tegentreffer: William Vinkx stond na een corner helemaal vrij bij de tweede paal waardoor hij makkelijk kon binnenkoppen; 1-2.

 

Die treffer vlak voor rust gaf Oeverzwaluwen weer hoop: het was dan ook niet vreemd dat de thuisploeg het initiatief na de rust meteen naar zich toe trok. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten: Lars de Vries gaf een goede voorzet en Jorn Pries wist de bal in het doel te frommelen; 2-2. Beide teams namen geen genoegen met deze gelijke stand en beide ploegen kregen ook goede kansen op een doelpunt. Voor OHH was Bram Stuurwold erg dichtbij, maar zijn schot stuitte op de doelman en niet veel later kon Urt Kamkien alleen op de keeper af, maar hij werd te ver naar de buitenkant gedreven. Ruim een kwartier voor het einde van de wedstrijd was het Oeverzwaluwen dat op voorsprong wist te komen: na een mooie aanval schoot William Vinkx beheerst binnen; 3-2. OHH ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar het doelpunt viel aan de andere kant: Jorn Pries rondde fraai af na een counter van de thuisploeg; 4-2. Wietze Wempe leek vlak voor tijd nog de 4-3 te kunnen maken, maar meer dan de bal schampen lukte niet. Zo eindigde de wedstrijd in 4-2. Een erg teleurstellend resultaat voor OHH, zeker gezien het feit dat het op een 2-0 voorsprong was gekomen. De complimenten zijn voor Oeverzwaluwen dat op basis van strijdlust toch nog de overwinning binnensleepte. OHH speelt volgende week de uitwedstrijd tegen QVC.

 

Arjen Visser