OHH JO19-1 geeft voorsprong in de slotfase weg

Oudega/HJSC/Heeg JO19-1   –   Oosterlittens JO19-1

Nadat de eerste bekerwedstrijd van zaterdag 27 augustus in verband met een tekort aan spelers moest worden uitgesteld, kon op 30 augustus het seizoen voor OHH JO19-1 wel beginnen. Het team van OHH bestaat grofweg voor de helft uit spelers die vorig jaar in de B1 zaten en de andere helft werd gevormd met spelers uit de B2. Daarnaast maakte Urt Kamkien zijn debuut voor OHH.

 

Ook voor tegenstander Oosterlittens was dit de eerste krachtmeting. Dat de spelers van beide teams nog wat op elkaar ingespeeld moesten raken was te merken: het spel was nog wat onzorgvuldig. Beide teams waren in de eerste helft redelijk aan elkaar gewaagd. Oosterlittens kreeg wat kansjes uit de omschakeling en was daarmee redelijk gevaarlijk. Aan de andere kant kreeg onder meer Wietze Wempe een paar goede kansen om de score te openen, maar de precisie ontbrak nog. Gaandeweg de eerste helft werd het spel van beide kanten iets beter en werden er bij vlagen prima aanvallen op de mat gelegd. De beide doelmannen moesten ook een paar keer reddend optreden en dat deden zij naar behoren. In de slotfase van de eerste helft kreeg OHH een paar kansen waaruit het eigenlijk had moeten scoren: respectievelijk Wietze Wempe en Thomas Bethlehem konden een keer alleen op de doelman van Oosterlittens af, maar beiden vonden de keeper op hun weg.

 

Na de pauze was het allemaal wat onrustiger, maar daardoor ontstonden er aan beide kanten wel meer mogelijkheden. OHH had al wat speldenprikjes uitgedeeld en in de 65e minuut was het dan ook daadwerkelijk raak: een schot van Marko Hoekstra kon aanvankelijk nog worden geblokt, maar debutant Urt Kamkien was alert en zette OHH op voorsprong; 1-0. Die voorsprong kon OHH echter nog geen twee minuten vasthouden: op miraculeuze wijze werd een hoekschop van Oosterlittens nog via een hand van doelman Lars Palijama tot doelpunt gepromoveerd; 1-1. Al snel had OHH echter alweer een voorsprong te pakken: na een goede aanval over de linkerkant kwam de bal bij Marko Hoekstra terecht die uitstekend binnenschoot; 2-1. De protesten van de spelers van Oosterlittens, die vonden dat er voorafgaand aan de goal een overtreding werd gemaakt, hielpen niet: de treffer werd goedgekeurd. OHH leek het duel daarna redelijk onder controle te hebben en het kreeg zelfs nog kansjes op een derde treffer. Toch kantelde het duel in de slotfase nog. In de 83e minuut was het de centrale middenvelder van Oosterlittens die geheel vrijstaand de 2-2 binnen kon schieten. Beide ploegen namen geen genoegen met een punt en gaven veel ruimte weg. Oosterlittens was uiteindelijk de gelukkigste: in de 87e minuut schoot de spits van Oosterlittens oog in oog met Lars Palijama uitstekend binnen; 2-3. Ondanks felle druk van OHH in de laatste minuten bleef het bij 2-3. Bij vlagen heeft OHH redelijk gespeeld, maar de automatismen moeten er overduidelijk nog wat in komen. Het resultaat is ronduit teleurstellend, Oosterlittens was zeker geen wonderploeg, maar om te winnen had OHH meer kansen moeten benutten. Aanstaande zaterdag speelt OHH zijn tweede bekerwedstrijd. De tegenstander is dan SWZ/BOSO Sneek JO19-2 in Sneek. OHH is gewaarschuwd: SWZ maakte in zijn eerste bekerwedstrijd gehakt van Balk/Sleat JO19-2 (8-0).

 

Arjen Visser