OHH JO19-1 en SC Joure JO19-2 komen niet tot scoren

SC Joure JO19-2   –   Oudega/HJSC/Heeg JO19-1

Op zaterdag 11 maart stond voor OHH de uitwedstrijd tegen SC Joure op het programma. SC Joure is de nummer zeven van de competitie, OHH staat nog altijd elfde. Eerder dit seizoen gaf OHH in de slotfase de overwinning weg, maar hield het nog wel een puntje over aan het treffen met de Jousters (2-2). De man die toen verantwoordelijk was voor beide doelpunten van OHH, Marko Hoekstra, is nog altijd geblesseerd en zijn rentree zal ook nog wel enkele weken op zich laten wachten.

 

OHH begon slap aan de wedstrijd en SC Joure zette meteen fel druk op OHH, maar doelman Lars Palijama hoefde nog niet in actie te komen omdat de precisie ontbrak bij de thuisploeg. Na ongeveer een kwartier spelen kwam OHH ook wat beter in de wedstrijd en was het de meest dreigende ploeg. Het spel lag echter vaak stil omdat de bal vaak werd uitgeschoten, hetgeen de nodige tijd in beslag nam. Aan ingooien dus geen gebrek, maar kansen vielen er amper te noteren. Beide ploegen werden zo nu en dan gevaarlijk uit hoekschoppen en OHH was vanuit zo’n hoekschop dichtbij de openingstreffer, maar de kopbal van Sander Sijbranda werd voor de doellijn weggehaald door een verdediger van SC Joure. Zodoende werden de kleedkamers opgezocht met een 0-0 tussenstand.

 

Na de pauze was OHH de betere ploeg, maar SC Joure bleef in de omschakeling wel gevaarlijk. Hoogtepunten waren echter schaars: Jorn Feenstra probeerde het vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zijn schot werd gepakt door de doelman en Jarno Hofstra kopte vanuit een hoekschop recht in de handen van de keeper, maar qua kansen bleef het daarbij. OHH claimde nog wel een strafschop en het leek daar ook recht op te hebben toen Jetze Wiersma na een mooie solo werd neergehaald in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter wuifde dit voorval weg. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd gaf SC Joure de meeste druk naar voren, maar doelman Lars Palijama is eigenlijk niet in de problemen geweest. Zo eindigde de wedstrijd, zoals die begon: met een 0-0 stand. Dankzij dit punt klimt OHH een plaatsje op de ranglijst. Volgende week treft OHH TOP’63 JO19-1 in eigen huis.

 

Arjen Visser