OHH JO19-1 eindigt 2016 met een nederlaag

LSC 1890 JO19-2   –   Oudega/HJSC/Heeg JO19-1

Op zaterdag 10 december stond voor OHH de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. OHH ging met vertrouwen de wedstrijd tegemoet, want hoewel het moest spelen tegen laagvliegers bleef OHH de afgelopen twee wedstrijden ongeslagen. Bovendien wist OHH de eerste wedstrijd tegen LSC met 3-2 te winnen. LSC is echter met een flinke opmars bezig op de ranglijst en als het OHH zou verslaan, zou het team uit Sneek stijgen naar het linker rijtje.

 

LSC greep vanaf het beginsignaal het initiatief, maar OHH kwam deze fase zonder al te veel kleerscheuren door. Helaas hield de scheidsrechter het erg kort waardoor het spel vaak stil lag en dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Gaandeweg de eerste helft creëerde LSC wat kansjes, maar OHH wist dit, af en toe met kunst-en-vliegwerk, te overleven. In de 24e minuut deelde de scheidsrechter maar weer eens een vrije trap uit aan LSC, dit maal op de rand van het strafschopgebied, en de bal verdween op fraaie wijze achter doelman Lars Palijama in het doel; 1-0. Een terechte tussenstand gezien de verhoudingen. Niet veel later werd het ook 2-0: een voorzet vanaf de rechterkant werd binnengeschoten door de sterk spelende spits van LSC. Hierna kroop OHH eindelijk wat meer uit zijn schulp. OHH kreeg ook kansjes via onder meer Jorn Feenstra en Marko Hoekstra, maar helaas bleef de aansluitingstreffer uit. Hierdoor werd met een 2-0 tussenstand de kleedkamers opgezocht.

 

OHH begon sterk aan de tweede helft en kreeg al snel wat kansjes op een doelpunt. LSC bleef echter gemakkelijk overeind. Het dichtstbij een doelpunt was Marko Hoekstra, maar zijn schot werd op een knappe wijze gered door de doelman van LSC. Halverwege de tweede helft volgde de beslissing in de wedstrijd toen Jarno Hofstra een aanvaller van LSC neerhaalde en de scheidsrechter naar de strafschopstip wees, ondanks dat velen beweerden dat de overtreding buiten het strafschopgebied werd gemaakt. Een verdediger van LSC bleef koel en schoot de strafschop prima binnen; 3-0. LSC kreeg nog één goede mogelijkheid op de 4-0, toen een aanvaller van LSC alleen op het doel van OHH afkon. Arjen Visser hield deze speler echter vast waarna iedereen een kaart verwachtte, zeker gezien de manier waarop de scheidsrechter deze wedstrijd floot, maar ditmaal was hij coulant en liet hij het bij een vermaning. De vrije trap die volgde werd in twee instanties gered door doelman Lars Palijama waardoor het bij 3-0 bleef. OHH sluit hierdoor de eerste seizoenshelft af op een teleurstellende elfde plaats.

 

Arjen Visser