OHH JO19-1 boekt zakelijke overwinning op SC Franeker

Oudega/HJSC/Heeg JO19-1    –   SC Franeker JO19-2

Op zaterdag 26 mei speelde OHH JO19-1 zijn laatste wedstrijd van het seizoen. De tegenstander was SC Franeker JO19-2. Franeker staat op de voorlaatste plaats in de competitie. OHH bezet de vijfde positie. Het kan nog vierde worden, maar dan moet IJVC/Blauwhuis verliezen. Bij OHH ontbraken Robin Spitters en Hylke Piso.

Al vrij snel werd duidelijk dat OHH voetballend sterker is dan SC Franeker. OHH was echter slordig in de beginfase. Passes waren onzuiver en acties lukten steeds net niet. Tot aan de drinkpauze gebeurde er dan ook vrijwel niets voor beide doelen. Ontevreden over het eerste kwart van de wedstrijd besloot OHH de mouwen maar eens op te stropen. Al snel leverde dat de openingstreffer op: het schot van Rick de Boer werd nog gekeerd door de doelman van Franeker, maar op de rebound van Jelle Rein Brouwer had hij geen antwoord; 1-0. Enkele minuten later lag de tweede ook al in het net: Mark Walinga scoorde via een geplaatste bal van afstand. Fokke Walinga kreeg nog een goede kans op 3-0, maar de sluitpost van SC Franker wist de bal tegen te houden. Voor de rust viel de derde treffer alsnog toen Rick de Boer op aangeven van Mark Walinga scoorde. Arjen Visser was nog dichtbij zijn eerste van het seizoen, maar mede door een duw van een speler van SC Franeker wist hij de uitstekende voorzet van Fokke Walinga niet tot doelpunt te promoveren.

De tweede helft had bijna wel schriftelijk afgedaan kunnen worden. Het tempo lag laag, beide teams leken het wel best te vinden. OHH was nog wel gevaarlijk via een klutsballetje van Thomas Bethlehem en ook Wietze Wempe kreeg nog een paar goede mogelijkheden, maar doelpunten leken er niet meer te gaan vallen. Totdat Rick de Boer maar eens besloot uit te halen. Met een prachtige curvebal scoorde hij de 4-0. In de slotfase kwam SC Franeker nog een paar keer dreigend opzetten, maar doelman Geert Jorrit van der Bij hield zijn doel schoon. Helaas voor OHH wist IJVC/Blauwhuis te winnen waardoor OHH op de vijfde plaats eindigt. Binnenkort komt er een seizoensoverzicht op de site te staan waarin teruggeblikt zal worden op het seizoen 2017/2018 van OHH JO19-1.

 

Arjen Visser