OHH JO19-1 boekt overwinning ondanks moeizame wedstrijd

SC Franeker JO19-2   –   Oudega/HJSC/Heeg JO19-1

Nadat OHH vorige week op een ongelukkige wijze met 3-4 onderuit ging tegen toenmalig koploper GAVC, trad OHH op zaterdag 18 november aan tegen SC Franeker JO19-2. SC Franeker is de nummer tien van de competitie. Vorige week boekten zij de eerste overwinning van het seizoen door Makkum met 1-2 te verslaan. In het bekertoernooi had OHH al tegen de JO19-1 van Franeker gespeeld, die wedstrijd ging nipt verloren (2-3).

Al snel bleek dat OHH voetballend beter was dan SC Franeker. OHH was echter zeer slordig en vaak te nonchalant. Beide teams kwamen niet echt tot goede mogelijkheden. Als er al een kans dreigde te ontstaan dan gooide de verdediging zich ervoor of werd er een teleurstellend schot geproduceerd. Het was al met al een bloedeloze eerste helft.

Na de pauze gooide OHH er een schepje boven op. Het begon fel en met de beste bedoelingen aan de tweede helft, maar de slordigheid verdween niet uit het spel. Bovendien werd de keeper van Franeker nog steeds niet echt getest, want vrijwel alle schoten die OHH produceerde gingen over of naast het doel van Franeker. Vanuit het niets kreeg Franeker een enorme kans om op voorsprong te komen: Jorn Feenstra maakte namelijk hands en de bal ging terecht op de stip. Doelman Geert Jorrit van der Bij nam echter de heldenrol op zich door de strafschop te keren. Franeker perste er zowaar een slotoffensief uit en kreeg enkele goede kansen op een doelpunt, maar tot driemaal toe behoedde Van der Bij OHH van een achterstand. De wedstrijd leek dus in 0-0 te eindigen, maar in de slotfase kwam OHH toch nog op voorsprong en de manier waarop was eigenlijk wel typerend voor de wedstrijd: Mark Walinga raakte de bal bij een hoekschop totaal verkeerd en deze leek makkelijk verwerkt te kunnen worden door een speler van Franeker bij de eerste paal. Ware het niet dat deze speler volledig over de bal heen maaide waardoor de hoekschop in één keer in het doel rolde; 0-1. De opluchting bij OHH was groot. Franeker was niet meer bij machte zich op te richten en vlak voor tijd werd het ook nog 0-2: Rick de Boer gaf een goede steekpass op Robin Spitters die met een fraaie stift voor de beslissing in de wedstrijd zorgde. Zodoende pakt OHH drie punten. De manier waarop moet maar snel vergeten worden. Dankzij deze overwinning is OHH naar de zesde plaats geklommen. Volgende week ontvangt OHH Makkum JO19-1.

 

Arjen Visser