OHH JO19-1 blijft ongeslagen na winterstop

Drachten JO19-1 – OHH JO19-1

Zaterdagmiddag 9 maart, 14.30 uur gaan de mannen van OHH JO19-1 de strijd aan in en met Drachten JO19-1. OHH wil de ongeslagen status graag voortzetten, Drachten heeft 1 wedstrijd verloren en 1 gewonnen dit voorjaar, afgelopen najaar zijn ze eerste geworden in de 1e klasse competitie in hun regio. Dus een pittige tegenstander is de verwachting, zoals elke wedstrijd in de promotiepoule. Op een heus grasveld met een flinke tribune ernaast gaat het plaatsvinden. Trainer/coach Thomas is afwezig vandaag, Robin, met de hand in het gips, neemt de technisch/tactische leiding over en Pieter van JO17-1 is als speler de vervanger van Robin. Drie wissels is prima in tegenstelling tot Drachten waar het maximale van vijf op de bank plaats nemen.

Drachten geeft meteen gas en het is even alle hens aan dek voor OHH, binnen de eerste vijf minuten worden drie gevaarlijke hoekschoppen onschadelijk gemaakt door OHH en we proberen nu ook wat meer te voetballen. In de 8e minuut wordt Friso aan de rechterkant weggestuurd die de bal hoog voorgeeft, Lammert staat hemeltje vrij en kan hem prachtig over de keeper binnen koppen. Een beetje tegen de verhoudingen in staan we 0-1 voor! Kwalijk bekomen van de euforie staat het alweer gelijk, in de 12e minuut scoort Drachten door middel van een schitterend afstandsschot welke via onderkant lat binnen ploft. Jeetje, dit beloofd wat. Nadat Rick vorige week zijn dag niet had, bleek nu dat hij nu om één (of andere?) reden zijn bloedvorm weer terug had gevonden. Een hard schot over de grond was te machtig voor de keeper, 1-2. De kansen stapelden zich aan beide kanten op. Drachten schoot naast het doel maar daar op volgend was het weer de spits van OHH die doel treft. Na een vrije trap van Fokke neemt Rick de bal prima aan en zijn schot in de verre hoek zet de 1-3 op het scorebord. Drachten blijft ook goed voetballen en met steekpasses tussendoor blijven ze levensgevaarlijk. Vooral Berend heeft het lastig en Gosse heeft er ook zijn handen vol aan. Het eerste schot na zo’n pass gaat nog over het doel, bij de volgende poging staat de scorende spits minstens een meter buitenspel maar de clubscheidsrechter keurt het doelpunt wel goed. De hevige protesten van onze grensrechter worden allemaal weggewimpeld, 2-3. Twee minuten later is het weer Rick die de marge op twee doelpunten brengt. Een toegekende vrije trap schiet hij laag, in de vrij gelaten hoek door de keeper, hard tegen de touwen, de Hattrick voor de spits is een feit, 2-4. Drachten gaat nu weer vol in de aanval en een paar pogingen kunnen vooralsnog onschadelijk gemaakt worden maar net voor het rustsignaal weet Drachten weer een doelpunt te maken. Een onterecht toegekende vrije trap aan de linkerkant van het veld wordt bij de tweede paal binnen gekopt, 3-4.

In de rust wordt er door de inval coach enige tactische aanwijzingen gegeven en Mark en Egbert maken zich op voor de tweede helft. Hylke en Jelle gaan onder de warme douche. Rekening houdend met een scherp startend Drachten is eerst de opdracht de verdediging sluitend te houden en de tegenstander uit te laten razen om daarna zelf toe te slaan.

Het eerste balcontact van Egbert gaat hoog over het Drachtster doel. Daarna brengt onze keeper prima redding als de spits 1:1 komt met Geert Jorrit. Na enkele corners en vrije trappen ontsnappen de we aan een tegendoelpunt. Gosse kan op de doellijn een schot keren welke hard van dichtbij werd afgevuurd. In de 61e minuut komt Pieter voor Friso in het veld die met zijn achterhoofd de paal heeft geraakt, niet ernstig maar toch verstandiger dat hij eraf gaat. De tegenstander is inmiddels ook aan het wisselen geslagen, wat hun spel niet ten goede kwam. Daardoor ontstaat er meer ruimte voorin bij OHH omdat Drachten de tegentreffer wil forceren. In het laatste kwartier van de wedstrijd heeft OHH dan ook de betere kansen. Mark schiet ruim naast, Pieter stuit op de keeper en een schot van Egbert in de korte hoek wordt ook gepakt door de keeper. Als Drachten dan nog een keer hoog over schiet is het Pieter die aan alle spanning een einde maakt. Egbert stuurt de spits diep aan de rechterkant weg, koeltjes omspeeld hij de uit zijn doel stormende keeper en prikt de bal tegen de binnenkant van het zijnet aan, eindelijk de bevrijdende 3-5! Het is gebeurd, OHH heeft de drie punten binnen gehaald door hard voor elkaar te willen werken en de technisch vaardige aanvallers van Drachten voldoende kunnen beteugelen. Het feestje wordt gevierd met een sapje welke de mannen dik verdiend hebben.

Op naar de kraker van volgende week. Dan komt medekoploper LSC 1890 JO19-1 op bezoek bij OHH JO19-1. In verschillende media wordt de druk bij de Snekers hoog opgevoerd en een promotie wordt bijna als een verplichting toegewezen. We zullen het zien, U ook? 16 maart, 10.15 uur, Hommerts.

Jacob Wiebenga