OHH JO19-1 blijft in de hoek waar de klappen vallen

Workum JO19-1   –   Oudega/HJSC/Heeg JO19-1

Na een week zonder wedstrijd voor OHH stond op 29 oktober de uitwedstrijd tegen Workum op het programma. Workum doet het beter dan vooraf gedacht en staat zelfs op de tweede plaats. OHH bezet de tiende positie en heeft al 5 wedstrijden op rij geen punten gepakt.

 

Van het grote verschil op de ranglijst was aanvankelijk echter weinig te merken: OHH leek niets onder te doen voor Workum, dat zich geen raad wist met de formatie van OHH. In de 7e minuut kwam OHH zelfs op voorsprong: Lammert Stegenga kopte een corner van Jelle Terpstra knap binnen; 0-1. Niet veel later kreeg veruit de gevaarlijkste man bij Workum, Dennis de Jong, een enorme kans op de gelijkmaker, maar doelman Lars Palijama redde knap. Hierna gebeurde er lange tijd niets, OHH leek het duel onder controle te hebben, maar toen volgde de 25e minuut: spits Dennis de Jong stuurde met een simpele kapbeweging twee verdedigers het bos in en schoot de bal in de bovenhoek; 1-1. OHH verloor vervolgens de grip op de wedstrijd en in de 33e minuut was het wederom Dennis de Jong die scoorde; 2-1. Niet veel later had het alweer gelijk moeten zijn, maar Jetze Wiersma voerde zijn actie, nadat hij de keeper al was gepasseerd, iets te ver door waardoor een treffer uitbleef.

 

Na de pauze leek Workum het duel al snel te beslissen toen wederom Dennis de Jong wist te scoren na een hoekschop; 3-1. Workum dicteerde de wedstrijd, maar in de 62e minuut deed OHH vanuit het niets iets terug: Sven Mark Hofstra kreeg de bal bij Marko Hoekstra, die koelbloedig afrondde; 3-2. OHH probeerde vervolgens de gelijkmaker wel te forceren, maar het kreeg amper kansen. Na 70 minuten kreeg OHH bovendien een domper te incasseren: doelman Lars Palijama kwam vervelend op het kunstgras terecht na een botsing met een speler van Workum waarna Palijama de wedstrijd niet kon vervolgen. Jelle Terpstra trok vervolgens de keepershandschoenen aan, want reservedoelman Jarno Hofstra was deze wedstrijd afwezig. In de 78e minuut kreeg OHH eigenlijk de enige écht goede kans op de gelijkmaker: Jetze Wiersma werd goed vrijgespeeld op de rand van het strafschopgebied, maar zijn schot miste de kracht en de richting om het doelman Stijn van Poelje lastig te maken. Aan de andere kant was het inmiddels een wonder dat Workum niet de vierde treffer al had gemaakt: zo schoot een speler van Workum de bal op enkele meters afstand van het doel hoog over en raakte linksbuiten Bennie de Jong de paal. In de blessuretijd volgde de 4-2 alsnog: de laatste man van Workum stond na een hoekschop helemaal vrij voor het doel van Jelle Terpstra en besliste de wedstrijd. Hoopgevend voor OHH is dat het redelijk goed meevoetbalde met een hoogvlieger uit de competitie, maar de realiteit is dat dit alweer de zesde wedstrijd op rij is waarin geen punten werden gepakt. De komende weken zullen de weken van de waarheid zijn, want OHH treft dan ploegen die ook niet goed aan het seizoen begonnen zijn.

 

Arjen Visser