OHH JO19-1 begint prima aan voorjaarscompetitie

 

Feanstars JO19-1   –   Oudega/HJSC/Heeg JO19-1

Een niet alledaagse tegenstander voor OHH JO19-1 op zaterdag 10 februari. OHH moest namelijk op bezoek bij Feanstars JO19-1 uit Surhuisterveen. Feanstars is een combinatieteam van ’t Fean ’58. Voor de winterstop eindigde Feanstars op de voorlaatste plaats in de 1e  klasse 06. OHH eindigde als achtste in de 1e klasse 04. Bij OHH ontbraken Jorn Feenstra en Robin Spitters. Marko Hoekstra verving hen.

Beide teams begonnen slordig en onrustig aan de wedstrijd. Desondanks ontspon zich een leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. Op een doelpunt hoefde ook niet lang gewacht te worden, want na een mooie steekpass van Fokke Walinga wist Jelle Rein Brouwer de score te openen voor OHH; 0-1. Achter de laatste linie van de thuisploeg lag heel veel ruimte. Rick de Boer en Jelle Rein Brouwer kregen dan ook een paar kansen om de voorsprong uit te breiden, maar dat lukt niet. Aan de andere kant was Feanstars ook enkele keren gevaarlijk. Na een onachtzaamheid in de verdediging van OHH werd het zelfs gelijk: een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld kon door geen enkele verdediger van OHH weggeschoten worden waardoor de bal pardoes in het doel rolde; 1-1. OHH had echter al snel weer een voorsprong te pakken: vanuit een lastige hoek schoot Mark Walinga de bal prachtig in het dak van het doel; 1-2. Toch ging OHH niet met een voorsprong de rust in, want met een harde kopbal wist Feanstars-middenvelder Devin Althof de ruststand op 2-2 te zetten.

OHH kende een droomstart in de tweede helft. Jetze Wiersma wist op knappe wijze de 2-3 te scoren. Niet veel later maakte Jelle Rein Brouwer zijn tweede van de ochtend waardoor het 2-4 werd. Feanstars probeerde daarna wel terug te komen in de wedstrijd, maar het werd niet echt gevaarlijk. Doelman Geert Jorrit van der Bij hoefde eigenlijk geen enkele redding meer te verrichten. Aan de andere kant was OHH wel enkele keren dreigend vanuit de counter. Gescoord werd er echter niet meer. Al met al een terechte overwinning voor OHH en zodoende een prima start van de voorjaarscompetitie. Volgende week ontvangt OHH IJVC/Blauwhuis JO19-1 in Heeg.

 

Arjen Visser