OHH JO19-1 begint competitie met harde nederlaag

Oudega/HJSC/Heeg JO19-1   –   Balk JO19-1

OHH trad op de zonnige zaterdag 23 september aan voor de eerste competitiewedstrijd. De tegenstander was Balk JO19-1. Dat Balk een lastige tegenstander zou zijn wist iedereen: de ploeg liep op een haar na kwalificatie voor de volgende bekerronde mis, terwijl OHH in zijn bekerpoule puntloos onderaan eindigde. Bovendien heeft Balk veel meer ervaring met het spelen op dit niveau dan de spelers van OHH.

Verwonderlijk was het dan ook niet dat Balk vanaf de eerste minuut de betere was, maar echt in de problemen kwam OHH in de beginfase niet. Na zo’n 20 minuten kwamen de bezoekers toch op voorsprong: OHH kreeg de bal niet lekker weg waarna een middenvelder van Balk de bal fraai in de hoek schot; 0-1. Vervolgens kreeg Balk enkele goede kansen om de score uit te breiden, maar OHH bleef op de been. Belangrijk hierin was doelman Geert Jorrit van der Bij die met een paar knappe reddingen OHH in de wedstrijd hield. Veel kansen kreeg OHH niet in de eerste helft, maar de kans die het kreeg was wel een grote: na een slimme ingooi van Robin Spitters kreeg Henk Sijbranda een schietkans, maar zijn schot vanuit een moeilijke hoek teisterde de lat. Hoewel OHH dus een stuk minder was dan Balk, leek er met de kleine achterstand nog genoeg perspectief voor de tweede helft. Vlak voor de pauze deelde Balk echter een harde dreun uit door de 0-2 te maken, nadat OHH de bal in eerste instantie niet goed uitverdedigde.

 

Ondanks deze aderlating begon OHH sterk aan de tweede helft. Sterker nog: na slechts enkele minuten had OHH de aansluitingstreffer al te pakken na een mooi boogballetje van Rick de Boer; 1-2. Balk was van slag en de gastheren roken bloed. Uiteindelijk wist Balk deze fase zonder kleerscheuren door te komen en pakten de bezoekers langzaam maar zeker het initiatief weer over. Halverwege de tweede helft resulteerde dat, in wat leek, de beslissing: een middenvelder van Balk kreeg de bal ietwat gelukkig mee waarna hij via doelman Geert Jorrit van der Bij raak schoot; 1-3. Wat er vervolgens bij OHH gebeurde was kwalijk te noemen: de koppen bij de spelers van OHH gingen naar beneden en Balk werd eigenlijk geen strobreed meer in de weggelegd. Balk kon aan het doelsaldo gaan werken en dat deed het ook. De 1-4 werd door de rechtsbuiten van Balk knap binnengeschoten vanuit een lastige hoek. Niet viel later werd het 1-5 na een aanval dwars door het centrum. Tekenend voor de wedstrijd was ook de 1-6: Geert Jorrit van der Bij redde in eerste instantie nog knap, maar vervolgens was er niemand van OHH attent, zodat de spits van Balk vanuit de rebound eenvoudig kon scoren. Daarmee was de gifbeker voor OHH nog niet leeg, want de linksbuiten van Balk kon niet veel later drie man passeren en vervolgens afronden; 1-7. Tussendoor waren Vincent Rooseboom en Fokke Walinga nog wel dichtbij een treffer geweest voor OHH. 1-7 zou echter niet de eindstand zijn, want een harde vrije trap van Vincent Rooseboom leek al over de lijn te zijn, maar voor de zekerheid werd de bal toch nog maar even helemaal over de doellijn geschoten; 2-7.

 

Zo gingen de punten dus mee in de kofferbak naar Balk in plaats van in de trekker van Henk Sijbranda. De nederlaag was terecht, maar het krachtsverschil was ook weer niet zo groot als de uitslag doet vermoeden. Volgende week speelt OHH de derby tegen IJVC/Blauwhuis JO19-1.

 

Arjen Visser