OHH JO17-1 wint topper ruim van Makkum JO17-1

OHH JO017-1 wint topper ruim van Makkum JO17-1

Hoewel de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft nog niet gespeeld was, moest OHH B1 zaterdag aantreden tegen nummer drie van de tweede klasse 06. Zoals eerder gebleken, was Makkum een geduchte tegenstander. Uit in Makkum, in de eerste wedstrijd van het seizoen, had OHH het erg lastig maar door karakter te tonen werd er toch gewonnen van Makkum (2-3). Makkum heeft sindsdien nog driemaal punten geknoeid waardoor het louter winnende elftal van OHH aardig is uitgelopen.
Om het hoofdveld voor het eerste van Heeg te sparen, werd er op deze mistige zaterdagochtend gespeeld op het B-veld van vv Heeg. Uitstekend veld, ingaand tegen de verwachtingen van sommige spelers, maar écht gras in plaats van de kunst grassprietjes van het thuisveld van Makkum.
Er werd in de beginfase scherp gevoetbald door beide ploegen maar er waren slordige momenten van balverlies waardoor Makkum er enkele keren uit kon komen en schoten op doel kon lossen, helaas voor Makkum stond OHH-doelman Geert Jorrit van der Bij attent te keepen en gingen alle kansen verloren naast het doel of via de handschoenen van de keeper. OHH bleef echter niet stil zitten en creëerde de ene na de andere kans, er werd alleen veel gemist en pas na een halfuur spelen kon de eerste goal in het duel genoteerd worden, Mark Walinga rondde eindelijk een kans af voor OHH en niet veel later kon OHH de rust ingaan met 2-0 door koelbloedig afmaken van Vincent Rooseboom.
OHH had alle weelde na de eerste 40 minuten en er was geen enkele aanmerking aan het spel van de elf. Eenmaal weer op het veld werd er weer goed gevoetbald, aanvallers combineerden goed en wisten nog drie keer te scoren, op het middenveld was het er zoveel rust dat de middenvelders van Makkum maar onnodige overtredingen gingen maken, de verdedigers van OHH hadden de driekoppige voorhoede in beide broekzakken(aldus Cornelis Boersma) en keeper Geert Jorrit trad reddend op bij slippertjes van OHH. Kort na rust was het Hylke Piso die een voorzet van Vincent binnen kn lopen. Voor menig toeschouwer was de wedstrijd al de pit kwijt maar voor Hylke moest het mooiste moment van het duel, misschien wel van zijn complete voetbalcarrière, nog komen. Hylke brak in het middenstuk van de tweede helft goed door aan de rechterkant en wist op formidabele, Zlatan-esque wijze de bal over de doelman van Makkum te lepelen van een geschatte afstand van 30 meter om zo zijn tweede goal van het treffen te maken. De spelers van Makkum stonden er stuk voor stuk verslagen bij en het gejuich van het publiek was ongekend. Al met al een sterke wedstrijd van koplopers OHH waardoor ze zo goed als zeker als Herbstmeister de kerstvakantie in kunnen na het duel van Zaterdag a.s. uit tegen nummer 4 LSC 1890 B2, oude club van coach Piet Jan Nauta.