OHH JO17-1 verweert zich kranig, maar verliest toch

FC Wolvega JO17-1 – OHH JO17-1

 

De laatste uitwedstrijd van dit seizoen is naar Wolvega om daar 14.30 uur te voetballen tegen de nummer twee uit de competitie. Dit team staat zo op een promotieplek naar de hoofdklasse en de wetendheid dat nummer 1 Stiens gelijk heeft gespeeld kunnen ze bij winst op OHH zelfs de eerste plek bezetten met dan nog één wedstrijd te spelen. Maar eerst OHH maar eens verslaan, deze mannen zijn tot op het bot gemotiveerd om daar een stokje voor te steken.

De leiding maakt even kennis met de KNVB scheidrechter die ambities heeft om hogerop te fluiten en zo streng aan de regeltjes wil voldoen. Ook blijkt dat hij met verschillende spelers van Wolvega een openhartig praatje heeft, bekenden misschien?

De coaches van OHH moeten zelf voetballen dus staan Haiko en Jacob aan het roer vandaag. Roelof laat ook verstek gaan maar met de deze keer wel aanwezige wielrenner Friso wordt door de clown van de groep weer hartelijk kennis gemaakt.

 

Het begint wat lafjes van beide kanten, laag tempo en veel balverlies op het knollenveld met gaten erin die wel lijken op konijnenholen. De scheids laat het tempo ook niet hoog door wat pietluttig te fluiten en elke overtreding in zijn boekje op te schrijven. Optelsommen zullen straks wel een kaartenregen opleveren is het vermoeden op de bank. Halverwege de eerste helft krijgt Wolvega een corner, deze kan door de ongedekte speler bij de tweede paal makkelijk worden binnen gekopt, 1-0. Even later is daar al de eerste gele kaart al voor onze laatste man die perfect de bal speelt maar de scheids ziet het anders. Wolvega komt eigenlijk niet verder dan het middenveld en voor OHH is het evenzo lastig om de muur van Wolvega te slechten. Bert heeft nog een klein kansje maar zoals wel vaker dit seizoen is het Jesse die de ban breekt. Hij prikt en pjukt wat door de defensie van de tegenstander heen, en zodra hij de bal voor zijn linker heeft, schieten. Het schot wordt licht aangeraakt en verdwijnt achter de keeper, 1-1, lekker is dat. Net voor rust is het weer Jesse die schiet maar dit schot kan over het doel worden gewerkt.

 

Na de rust wordt het allemaal wat feller. Wolvega wil meer en gaat er op kletsen om hun doel te bereiken. OHH komt goed weg nadat Jesse bij het wegwerken pardoes op de eigen paal schiet. De voorsprong voor Wolvega valt even later dan toch. Een vrije trap vanaf het middenveld wordt hoog ingebracht, Sjoerd twijfelt of Mats ook uit zijn doel komt, dan toch maar onderscheppen, maar gaat onder de bal door. Voor de doorgelopen spits is het daarna een koud kunstje om vrij voor Mats hem binnen te schieten, 2-1. Daarna is de scheids weer aan de beurt en strooit met gele kaarten, waarvan twee wel terecht waren. Zelfs een supporter uit Heeg wordt gesommeerd om achter de omheining plaats te nemen na commentaar op de leiding, het blijft een vreemde snuiter.

De enige grote kans in de tweede helft van OHH is voor Friso maar die raakt de bal, één op één met de keeper, maar half, weg kans.

Wolvega is iets dichter bij, maar Jelger red twee keer een bal van de lijn.

 

Wolvega is door deze overwinning wel nummer 1 van onze competitie met grote kans op promotie, dat zal volgende week moeten blijken.

OHH heeft zich wederom kranig geweerd en misstaat zeker niet in deze promotiepoule waar we in de wedstrijden goed meedoen, maar veelal met het minimaalste verschil aan het kortste eind trekken. Volgende week in de laatste wedstrijd tegen vv Heerenveen het beste beentje maar weer vooraan zetten en het thuispubliek vermaken.

 

Jacob Wiebenga