OHH JO17-1 verslaat concurrent Akkrum

OHH JO17-1 – Akkrum JO17-1

Vandaag, 18 november, de eerste van de twee krakers op rij. Thuis in Hommerts een vroege wedstrijd tegen de nummer drie Akkrum, en dan volgende week naar Balk die de eerste plek bezet in de 1e klasse 03. De mannen van OHH JO17-1 staan daar mooi tussenin en om dat zo te houden zullen de punten niet richting Akkrum moeten gaan. Het doelsaldo van dit team is om U tegen te zeggen, +52. Vorige week wonnen ze nog met 18-0, OHH is gewaarschuwd dus.

Er blaast weer een stevige wind in de lengte over het veld en in buien komt daar nog een beaufortje of twee bij. De thuisploeg speelt eerst tegen de wind in, proberen de bal laag te houden is het devies en kijk uit voor de afstandsschoten die er zeker zullen komen, Akkrum zal waarschijnlijk de eerste helft voordeel proberen te halen uit de weersomstandigheden die dan in de tweede helft in hun nadeel zullen zijn.

Het blijkt inderdaad lastig te zijn om van achteruit op te bouwen, Akkrum dwingt slim OHH steeds de lange bal te moeten geven door het vast zetten van onze verdedigers. Keeper Mats probeert wel om de bal zover mogelijk bij zijn doel vandaan te trappen maar als het leer ook maar wat te hoog gaat blijft hij als het ware hangen en staat Akkrum op scherp om onze goalie van afstand te testen. Hij heeft na een moeilijke uittrap gelukkig nog wel een goede redding in huis om de nul te bewaren. Ook moet hij een paar rare dwarrelballen over de deklat tikken om een tegendoelpunt te voorkomen. OHH komt maar sporadisch van eigen helft, maar verdedigend staat het goed als Akkrum voetballend probeert om de harde noot te kraken. Aizo heeft de rappe buitenspeler in zijn binnenzak en mocht die een keer ontsnappen dan is er nog onze sluitpost Sjoerd die assistentie verleend aan de linkback.

Diezelfde linksback weet na goed opkomen het tweede gevaar te stichten aan de andere kant van het veld, maar zijn schot gaat over. Het eerste wapenfeit aan de westkant van het veld was een vrije trap van Jesse die gepakt wordt door de keeper. Dit speelt zich pas af rond de 30e minuut, voorzichtig komen we wat meer in de wedstrijd.

De teams lijken af te stevenen op een brilstand met de rust die bijna in zicht is. Er wordt nog een hoekschop weggegeven door Akkrum die genomen wordt door Friso. De bal wordt door Akkrum in het vijfmeter gebied weggewerkt maar kan door een OHH speler weer naar Friso worden getransporteerd die nog in de hoek staat waar de corner is genomen. Hij brengt de bal opnieuw in het drukke strafschopgebied en Gosse neemt hem aan en weet de bal met zijn chocoladebeen in de rechterhoek te prippen, 1-0!

Na de aftrap van Akkrum zijn we zo weer in balbezit, ze lijken even van slag na deze tegenvaller. Het wordt helaas voor hen nog erger, Jesse geeft een prima steekbal op Friso, die aarzelt niet en haalt uit, 2-0!! Direct na de aftrap fluit de scheids voor de rustpauze, wat een weelde, dit had niemand voor ogen gehad vijf minuten geleden. De sfeer in de box tijdens de thee is bijna euforisch.

De mannen worden door coach Lammert een beetje tot rust bedaard en zet ze weer op scherp, concentratie vasthouden en blijf voetballen, ook als we straks de wind in de rug hebben. Maar probeer het ook maar eens van afstand, je weet het maar nooit hoe de bal zich gedraagt als de wind hem oppakt.

Akkrum probeert het wel maar niet veel lukt meer, OHH staat verdedigend sterk op het middenveld en verder komen ze eigenlijk dan ook niet. En natuurlijk hebben zij nu ook last van de straffe wind waartegen ze in moeten boksen. Herre probeert maar eens van afstand maar de keeper staat goed op zijn plek. Het spel van OHH is goed maar het duurt tot halverwege de tweede helft voordat Lammert met een sublieme steekbal Friso alleen voor de keeper zet en die rost hem dan ook, kansloos voor de keeper, tegen het net, 3-0.

Akkrum probeert van alles maar komt er niet meer aan te pas. OHH heeft nog een paar mogelijkheden om de score op te vijzelen maar een halve omhaal van Friso en een schot van Rutger belanden allebei in het vangnet achter het doel.

Einde wedstrijd, de goed fluitende scheidsrechter vind het welletjes en OHH heeft een uitstekende pot voetbal op de mat weten te leggen. Een drie nul overwinning, daar had iedereen vooraf voor getekend, maar dat de mannen van OHH JO17-1 het met zijn allen ook waar maakten is van grote klasse.

Door het onverwachte verlies van Balk staat er volgende week een schitterend affiche op het programma.

Zaterdag 25 november 10.30 uur, Sportpark de Wilgen in Balk;  Balk JO17-1 – SJO Oudega/HJSC/Heeg JO17-1. Er wordt gespeeld op veld 1 welke een mooie tribune heeft, waar het publiek hopelijk een Topwedstrijd krijgt voorgeschoteld. U bent van harte welkom!

 

Jacob Wiebenga