OHH JO17-1 verliest laatste bekerwedstrijd

 

SWZ JO17-1 – OHH JO17-1

De laatste bekerwedstrijd van OHH JO17-1 vind in Sneek plaats. Op het hoofdveld van SWZ gaan we proberen hun JO17-1 te verslaan en misschien dan een ronde verder te komen. Maar dat is een lastige opdracht want er moet gewonnen worden en minimaal met twee doelpunten verschil om de koploper in onze poule voorbij te streven.

Lammert is afwezig maar verder een fitte selectie die er zin in hebben. Evenwel binnen twee minuten na het beginsignaal moet Mats al handelend optreden  als de bal niet goed kan worden weggewerkt door onze verdedigers. Met zijn rechtervoet kan hij het schot nog uit het doel weren. Van de schrik bekomen gaat OHH zelf ook beter voetballen en is Erik vlak achterelkaar gevaarlijk met een schot wat ternauwernood door de keeper uit het doel kan worden getikt, en een schot welke een metertje over gaat. Helaas moet Erik na 20 minuten afhaken met een blessure en komt Egbert op zijn plaats te spelen.

Direct nadat Egbert binnen de lijnen staat scoort SWZ de 1-0, een schot waar Mats niet genoeg zijn handen tegenaan kan krijgen beland via binnenkant paal in het netje. Sneek voetbalt wat makkelijker en is vaster aan de bal op het kunstgras. Maar door twee snelle uitvallen word OHH toch gevaarlijk. Jelger schiet op de paal en Gosse ziet de bal naast het doel verdwijnen.

Na de rust lopen we direct achter de feiten aan. SWZ komt met een mooie combinatie over het middenveld onze zestien binnen waar de linker spits bij de achterlijn Sjoerd uitspeelt en raak schiet in de korte hoek, 2-0. Drie minuten later is het dan voor OHH raak, een vrijetrap wordt gemist door de keeper en Herre tikt de bal binnen, 2-1. Nu krijgt OHH ook wat kansen maar de kopballen van Jelger en Berend gaan over het doel. Ook SWZ heeft het vizier niet op scherp en schiet ook over.

In de 70e minuut gaat het mis bij een verkeerde inspeel pass van onze keeper, de spits van SWZ pikt de bal op en rond beheerst af, 3-1. Vervolgens bij de volgende aanval van SWZ gaat de spits gewillig liggen bij een duel met Berend, penalty tegen… Mats gaat naar de goede hoek en stompt de bal naar de zijkant, herstel van zijn eerdere foutje, prima gedaan. Uiteindelijk maakt OHH nog wel de 3-2 wanneer Herre wederom kan scoren, nu uit een eerst afgeslagen corner. Dit was ook het laatste wapenfeit want de scheidsrechter fluit voor het einde.

Hiermee eindigt ook het bekeravontuur voor OHH JO17-1, SWZ gaat een ronde verder. Volgende week begint de competitie voor OHH en we reizen dan weer af naar Sneek, LSC 1890 JO17-2 is onze eerste opponent in de 1eklasse-03

 

Jacob Wiebenga