OHH JO17-1 veel te sterk voor Urk JO17-2

OHH JO17-1 – Urk JO17-2

 

Zaterdag 14 april de thuiswedstrijd tegen Urk die eigenlijk weer eens drie punten moeten opleveren om aansluiting te houden bij de middenmoot van de 1e klasse 02 (promotie cat. A). De laatste twee wedstrijden wel goed bezig geweest maar 1 puntje helpt niet echt om naar boven te kunnen kijken. Gosse is er nog steeds niet bij en Friso is in de ban van de voorjaarsklassiekers. OHH C1 heeft vrij en Pieter komt ons versterken voor wat extra stootkracht voorin als dat nodig mocht zijn. Hij neemt eerst plaats naast Rutger op de bank.

Urk heeft maar 1 wissel maar de KNVB scheidsrechter wil niet aan door wisselen doen, waarschijnlijk ook omdat er een begeleider bij is van de Bond.

 

OHH is vrij snel al dreigend na een hoekschop maar een echte doelpoging komt er niet uit. Het speelt de eerste tijd allemaal op de helft van Urk af, een schotje van Roelof gaat via de keeper naast. In de 15e minuut is het dan wel raak. Herre pielt wat te lang om in het strafschopgebied, de bal wordt weggewerkt. Die komt net buiten de zestien voor Jesse terecht en die schiet het leer met een strakke schuiver in de verre hoek, 1-0.

We zijn oppermachtig, Urk kan niet van eigen helft komen. Roelof probeert het met een hakje maar de keeper let goed op en raapt de bal op. Jelger produceert een kopballetje na een corner recht in de handen van de goalie van Urk. Maar bij de volgende hoekschop is het dan wel bingo voor Jelger, nu een harde kopbal in het dak van het doel, 2-0.

OHH moet nu doorpakken om de wedstrijd voor rust definitief in het slot te gooien, maar Bert ziet een schot gekeerd door de keeper en Herre schiet de rebound ook bij de keeper op. Uiteindelijk met toch wel een lekkere voorsprong de rust in, dan na rust maar de score uitbreiden.

 

Rutger neemt dan de plaats van Aizo in die een beetje last heeft. Urk komt scherp uit de box en neemt het heft in handen voor zo’n vijf minuten maar zijn maar 1 keer gevaarlijk uit een hoekschop. Daarna is het weer OHH die overgaat in het goede spel van voor de rust. Bert schiet eerst nog hoog over van dichtbij. Roelof is uitgeblust in de 55e minuut en Pieter wordt ingebracht bij een vrije trap tegen de achterlijn aan, hij meldt hem direct in de gribus voor het Urker doel. De bal pingpongt wat heen en weer, komt voor een rechterbeen terecht en hij ligt erin! 3-0. Het rechterbeen blijkt die van Pieter te zijn, eerste balcontact en doelpunt, effectiviteit noemen ze dat ook wel geloof ik. Urk kan alleen maar tegenhouden en schoten van Herre en Jesse  worden ternauwernood onschadelijk gemaakt. Bij een uitbraak van Urk wordt de linkerspits bereikt en die wil hem in de verre hoek schieten, Mats zit erbij maar kan de bal niet klemmen en de meegelopen spits schiet binnen, 3-1. Nog een counter van Urk maar die kan goed worden opgevangen door de verdediging en leid tot niets. Nu is er ruimte in de omschakeling en Herre geeft een goede pass op Pieter, die loopt de verdediger eruit en schiet diagonaal in de verre hoek, de keeper kijkt om zich heen en ziet dat de 4-1 tegen het zijnet aankletst.

 

Herre is ook nog uit op een doelpunt maar stuit weer op de keeper. Na 80 minuten maakt de goed fluitende scheidsrechter er een eind aan, de drie punten zijn binnen. Goed gevoetbald, veel kansen gecreëerd en een gouden invalbeurt van de C1 spits. Op naar Easterein, waar volgende week middenmoter SDS wacht, nieuwe ronde, drie punten?

Jacob Wiebenga