OHH JO17-1 trekt aan het kortste eind in Oosterend

SDS JO17-1 – OHH JO17-1

Zaterdag 9 september, Herfst, veel regen, Easterein, Kunstgras, wedstrijd gaat dus door.

De 2e bekerwedstrijd begint op het vroege tijdstip van 09.00 uur. Friso en Roelof zijn niet aanwezig, maar met 13 fitte spelers gaan we de strijd aan na een goede warming-up.

SDS is goed wakker en start fel en lost snel een schot op doel, Mats kan ternauwernood redding brengen. Een minuut later is het al wel raak, de verdediging van OHH ziet er niet goed uit en een strakke voorzet van rechts wordt binnen getikt, 1-0. OHH moet zich herpakken na dit snelle tegendoelpunt en daar begint Rutger mee. Na het halve veld te zijn overgestoken en een mooie actie wordt zijn voorzet gemist. Even later geeft Herre een mooie steekbal op Bert, Herre krijgt hem terug maar schiet twee meter over het doel.

In de 13e minuut is het dan wel raak, een geblokt schot van Herre belandt bij Egbert voor de voeten en schiet de bal keurig in de verre hoek, 1-1. Hierna begint SDS weer aan te dringen, vooral hun buitenspelers krijgen teveel ruimte en kunnen prima voorzetten afleveren. Net voor rust wordt een hoge bal vanaf de linkerkant nog door keeper Mats geraakt maar bij de tweede paal wordt hij simpel binnen geschoten, 2-1.

In de rust wordt besproken wat er mis gaat en hoe het kan worden verbetert, en met twee verse krachten erin, Gosse en Erik, zal worden getracht om het tij te keren.

De bal wordt nu wat beter in de ploeg gehouden maar SDS voert in balbezit het tempo op en Mats brengt met een prima reflex redding op een venijnig schot. Tien minuten later wordt een corner van SDS naar de zijkant weggewerkt en opnieuw laag over de grond ingebracht en rolt via het been van Jelger in het hoekje, 3-1.

OHH moet nu wat doen om de achterstand te verkleinen en gaat 1:1 spelen achterin. En dat heeft direct resultaat. Na een aanval over rechts kan Gosse met zijn linker de bal, via de voet van de keeper, in de verre hoek schieten, 3-2. Nu heeft OHH de overhand en gaat volle bak om op gelijke hoogte te komen. Een voorzet van Erik wordt helaas gemist, maar in de 68e  minuut is het wel raak. Jesse mag net buiten het strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap. Er wordt een flinke muur voor hem neergezet, maar blijkbaar stond de keeper niet goed op zijn plek. Een strakke schuiver over de grond heerlijk in de korte hoek, 3-3!

SDS wil de drie punten in eigen huis houden, bij de tweede aanval is de spits er door en Mats is te laat, haalt hem net buiten de zestien onderuit, Onze keeper moet het veld verlaten. Aizo trekt zijn handschoenen aan en hoort de nog te nemen vrije trap boven hem uiteen spatten op de deklat.

SDS voert de druk op en krijgt een vrije trap aan rechterkant en die kan bij de tweede paal beheerst worden binnen getikt, 4-3. Dan OHH weer in de aanval, Herre krijgt de bal beetje in de kluts mee en schiet binnen, 4-4, toch!?? De scheidsrechter telt hem al. De grensrechter staat met zijn vlag te zwaaien, buitenspel? Dat is onmogelijk, nee, de grens had een overtreding gezien? Erg warrig allemaal, hoewel de scheids eerder wel eens de beide grensrechters negeerde, nam hij nu wel de mening van de SDS grens over, doelpunt afgekeurd.

Teleurstelling bij OHH. In de laatste minuut van de wedstrijd had SDS nog een vlammend schot op de kruising en daarna was het gebeurt.

Een pittige en enerverende wedstrijd waarbij OHH JO17-1 in een fysieke pot voetbal aan het kortste eind trok.

 

Jacob Wiebenga