OHH JO17-1 pakt drie punten na grimmige wedstrijd

LSC 1890 JO17-2 – OHH JO17-1

Prachtig voetbalweer vandaag op deze 23e september. De jongens uit Hommerts hebben besloten om op de fiets naar Sneek te gaan, mooie warming-up was het bericht over de app. Iedereen was er mooi op tijd, dus rustig aan verkleden voor de lunchwedstrijd. Nadeel om omstreeks deze tijden te voetballen is dat beide trainers/coaches zelf moeten voetballen en er dus niet bij kunnen zijn.

Maar de teammanager (titel die aan de leider wordt gegeven in de wedstrijdzaken app) had goede steun aan invalcoach Haiko. De wedstrijdbespreking werd onder het mom van; goed verhaal, lekker kort, aan de jongens voorgelegd. De warming up afgewerkt en voetballen maar.

De eerste minuten bleek dat we de tegenstander niet moeten onderschatten, ze waren direct gevaarlijk met een schot voorlangs en een bal die maar net naast het doel verdwijnt na een voorzet van de linker kant. Daarna komt OHH beter in de wedstrijd en Egbert zijn doelpoging, na een prima steekbal van Herre, stuit op de keeper. Een vrije trap vanaf links die door Jesse strak over de vijf meter lijn wordt gejaagd en kan worden binnen getikt, wordt door iedereen gemist. Even later komt LSC dan op voorsprong door een voorzet van rechts, de verdediging dekt niet strak op de man en de bal wordt prima binnen geschoten, 1-0. Daarna golft het spel op en neer en vijf minuten voor de rust weet OHH de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Een lage voorzet van Jesse denkt de keeper op te kunnen pakken maar Herre is hem net voor en kan hem zo raken dat de bal bij Egbert voor de voeten beland en vervolgen is het een koud kunstje om 1-1 te maken.

Na de rust gaan beide teams vol gas om op voorsprong te komen, het voetbal is er wat uit. Na zo’n tien minuten wordt er pootje gehaakt door LSC in het strafschopgebied en de scheidsrechter heeft geen andere keus dan OHH een penalty toe te kennen. Jesse schiet deze vervolgens snoeihard op de paal. Maar Herre is er als de kippen bij om deze terug in het veld ketsende bal alsnog achter de keeper te schieten, 1-2. Daarna wordt het wat grimmiger, een speler van LSC wordt met een gele kaart bestraft. Wel krijgen ze twee goede mogelijkheden achter elkaar om gelijk te maken. Eerst wordt er na een corner op de lat geschoten en dan een meter over het doel van Mats. Ook een vrije trap van Jesse van onze kant gaat over het doel.

Gosse wint in een duel om de bal, en zijn tegenstander meent dat hij dit moet bestraffen met wat veel weg had van een karate trap. Een reactie van de hegemer volgt en beide worden bestraft met een gele kaart. OHH komt nog goed weg nadat Mats een fantastische redding in huis heeft na een kopbal richting de kruising die we al telden.

Bij de uitbraak van OHH daarna is het Gosse die aan de spanning een eind maakt. Egbert speelt hem goed aan door de midden, Gosse gaat langs de verdediger en schiet beheerst de eindstand binnen, 1-3.

De eerste drie punten in de competitie zijn binnen, geen goede wedstrijd maar wel de punten. Een appje richting de afwezige trainers/coaches met de uitslag wordt beantwoord met een duimpie.

A.s. Zaterdag 10.15 uur eindelijk weer eens een thuiswedstrijd, op echt gras, in de Hommerts.