OHH JO17-1 op inzet langs CVVO JO17-1

OHH JO17-1 – CVVO JO17-1

Na vorige week een nuttige oefenpot te hebben gespeeld tegen IJVC JO17-1 (2-0 winst), is het deze week weer tijd voor het echte werk in de competitie. CVVO JO17-1 is de tegenstander in Hommerts, een degradant uit de hoofdklasse van vorig seizoen. Zonder de nog geblesseerde Erik en de afwezige Friso gaan we los om kwart over tien.

CVVO gaat met de harde wind in de rug voortvarend van start en is direct gevaarlijk met de snelle spitsen, gelukkig voor OHH kan er onder die storm vandaan gevoetbald worden. En eigenlijk uit de eerste fatsoenlijke aanval van het thuisteam valt de 1-0. Vanaf randje zestien probeert Jesse het maar eens met een hard laag schot welke nog licht wordt getoucheerd door een CVVO’er. Daardoor verdwijnt de bal in de korte hoek, onbereikbaar voor de keeper.

De Lemsters proberen gebruik te maken van de harde wind in de rug en met lange halen snel hun spitsen te bereiken, verder komen ze eigenlijk ook niet.

In de 17e minuut is er een corner door OHH verdient uit een aanval over de rechterkant. Jesse brengt de bal laag in het vijf meter gebied en die wordt prima binnen geschoten door Aizo, 2-0.

OHH probeert op te bouwen van achteruit maar het blijft lastig met de harde wind. Bij balverlies op het middenveld komt CVVO met een schot dat eerst nog kan worden weggewerkt maar de aanval gaat door en met een vlammend schot scoort CVVO de aansluitingstreffer, 2-1. De teams zijn nu gelijkwaardig aan elkaar en komen beide tot kansjes. Roelof schiet in een doelpoging net voorlangs en CVVO lost een schot welke keeper Mats kan pareren. Met de kleine voorsprong van OHH op het scorebord gaan de teams rusten.

In de onderbreking is er gewisseld, Berend voor Egbert in de ploeg. Vakantieman Lammert mag nog even de bank warmhouden. OHH is nog niet wakker en CVVO maakt daar slim gebruik van en snijden in de eerste minuut na het startsignaal feilloos door onze verdediging heen en maken een goede goal in de verre hoek, 2-2. Nu wordt het ook spannender en worden er van beide kanten verschillende overtredingen gemaakt, het voetbal is er even wat uit. OHH heeft nu voor de wind en probeert de spitsen in stelling te brengen, Bert schiet een keer net naast en Jesse schiet over het doel. Mats heeft ook een prima redding op een schot van CVVO. In de 64e minuut is het dan Aizo die de voorsprong op het bord zet met een intikker uit een vrije trap van de rechterkant, 3-2. CVVO mag dan weer de aftrap nemen maar die kan direct worden onderschept door Herre, die speelt de bal goed naar Gosse die met een wervelende solo, en goed zijn lichaam gebruikend, richting achterlijn accelereert en een prachtige voorzet geeft, waarna het voor de meegelopen Aizo een koud kunstje is om de 4-2 binnen te schieten, een Hatrick voor de linkspoot, grote klasse!

Daarna is CVVO er wel klaar mee en worden er niet vriendelijker op, jammer genoeg laten de OHH’ers er zich door beïnvloeden. Na twee keer een gele kaart voor de spits van OHH mag hij gaan douchen. Uit voorzorg zijn er bij de Lemsters spelers gewisseld die ook aan het solliciteren waren naar een gekleurde prent van de scheidsrechter. OHH gaat nu met 10 man de wedstrijd uitspelen, geen gekke dingen doen en de drie punten binnen slepen. CVVO is niet bij machte om de overtalsituatie uit te spelen en uit een lange bal van achteruit wordt OHH’er Bert in stelling gebracht, draait naar links en schiet met zijn chocolade been de bal perfect in de hoek, 5-2. Na nog wat extra tijd bijgetrokken te hebben fluit de leidsman voor het einde.

Een verdiende overwinning van OHH JO17-1, die wel met hard werken over de streep is getrokken. Dat zien de coaches graag, jezelf belonen met maximale inzet als het voetballend niet altijd wil lukken. Samen met Balk JO17-1 ongeslagen aan kop in de 1e klasse is natuurlijk super te noemen!

 

Jacob Wiebenga