OHH JO17-1 onderuit in topper tegen Balk

Balk JO17-1 – OHH JO17-1

Op deze gure laatste zaterdag van november staat een ware topper op het programma voor de mannen van OHH JO17-1. Waar Balk de 1e plaats bezet, staat OHH er keurig naast met alleen een minder doelsaldo dan de Balksters. De voorbereiding is niet ideaal, door de zeer natte toestand van de velden is er twee keer getraind op het parkeerterrein bij de vv Heeg. Ook zijn er twee achterhoede spelers door de griep geveld geweest, Berend is wel weer redelijk fit maar Sjoerd zit bibberend, kuchend en vol met hoestdrank en paracetamol naast coach Keimpe op de bank. Misschien toch een paar minuten maken?

De wedstrijd begint zeer aftastend van beide kanten, de eerste 25 minuten gebeurt er weinig voor beide doelen en het speelt zich voornamelijk af op het middenveld. Ook zijn beide teams slordig in de passing waardoor het spel niet goed is te noemen. Maar dan is daar ineens een goede pass van Balk aan de rechterkant en de doorgelopen verdediger neemt hem goed aan en schiet hem zomaar binnen, 1-0. Dit is schrikken voor OHH, het leek er niet op dat er de eerste helft nog zou worden gescoord maar toch kijken we nu tegen de achterstand aan. Balk heeft voor rust zelfs nog een goed schot in huis maar die wordt gepakt door keeper Mats.

Direct na de rust is het Friso die een uitgelezen mogelijkheid krijgt om weer naast Balk te komen maar hij schiet jammer genoeg tegen de uit zijn doel komende keeper op. OHH geeft nu wat meer ruimtes weg waardoor Balk ook een grote kans krijgt, maar Bert haalt een schot vanaf de doellijn.

Gosse heeft even later een goede actie in huis waardoor hij een schot op het doel kan lossen maar de keeper heeft hier niet veel moeite mee.

De rechterspits van Balk wordt dan de diepte ingestuurd en komt 1;1 met Mats, maar die gooit zichzelf in de baan van het schot en beperkt hiermee de schade. In de 65e minuut is het dan wel raak voor de thuisploeg, achterin bij OHH gaat het mis bij een niet lekkere inspeelpass, de spits van Balk pikt hem op en rond goed af, 2-0.

Daarna moet OHH nog meer ruimtes laten en is bijna het complete middenveld voorhoede geworden. Balk maakt hier gretig gebruik van en heeft meerdere kansen om de score uit te breiden maar OHH weet de schade te beperken. In de laatste minuten heeft het nog twee kansen om de achterstand kleiner te maken maar Egbert schiet op de keeper en ook gaat een bal nog via de lat over het doel. Eindstand 2-0.

OHH moest de meerdere in Balk erkennen, en is eigenlijk niet meer in de wedstrijd gekomen na het doelpunt uit het niets in de eerste helft.  Jammer, maar wel een verdiende overwinning voor de koploper. Het lijkt er niet op dat OHH veel trainingsarbeid op het veld kan verrichten deze week, de herfst gaat bijna over in de winter zijn de voorspellingen. Maar eens kijken hoe we er volgende week voorstaan als Heerenveense Boys naar Hommerts komt.

 

Jacob Wiebenga