OHH JO17-1 nog steeds zonder puntenverlies na zege op Terschelling

Zaterdag 8 oktober stond voor OHH JO17-1 de vierde competitiewedstrijd op het programma tegen laagvlieger Terschelling JO17-1D. Zoals de naam al verklapt zaten er tot de aangename verrassing voor bepaalde spelers van OHH twee dames in het team van Terschelling. Ondanks het feit dat Terschelling vroeg die ochtend al op de boot heeft moeten stappen, begonnen ze wel scherp aan de wedstrijd.

Voor OHH vielen er verscheidene kansen te noteren in de eerste helft, maar de bal leek er aanvankelijk niet in te willen totdat Fokke een mooi opgezette aanval en knappe “rabona”-voorzet van Rick koelbloedig afrondde, 1-0. Helaas kon OHH niet aan de thee met een voorsprong, een schot van lange afstand bleek niet gestopt te kunnen worden door de keeper van OHH.

Na de rust begon Terschelling sterk aan de tweede helft maar dankzij goed verdedigen van Jelger, Lammert, Sjoerd en Berend-Ype én een goede ingreep van keeper Geert Jorrit, waarmee hij zijn fout in de eerste helft rechtzette, kon Terschelling niet op voorsprong komen.

Coach Piet Jan Nauta en trainer Ronald Dijkstra hadden al genoemd in de rust dat geduld en goed voetbal zich vanzelf zou belonen en deze uitspraak kwam uit. Na zo’n 60 minuten voetballen bouwde de thuisploeg het gelijkspel in rap tempo om tot een aardige voorsprong, dit door doelpunten van Fokke (2-1), Mark (3-1) en Vincent (4-1).

Al met al een bevochten wedstrijd met bij vlagen zeer goed voetbal dat zeker hoop biedt op het kampioenschap in 2de klasse 06 waar OHH nu de tweede plek warm houdt. Aanstaande zaterdag zal OHH het opnemen tegen VV Heerenveen, dat verloren heeft van middenmoter SDS afgelopen zaterdag.

Geert Jorrit van der Bij