OHH JO17-1 met ruime overwinning de winterstop in

OHH JO17-1 – Heerenveense Boys JO17-2

16 december, OHH JO17-1 mag eindelijk weer een potje voetballen. De afgelopen twee zaterdagen waren afgelast vanwege de natte velden en vorst in de grond, maar vandaag kan dan toch de inhaal wedstrijd tegen Heerenveense Boys worden gespeeld. Weliswaar is de wedstrijd verplaatst naar Oudega aangezien er in onze vaste thuislocatie Hommerts, wederom niet gevoetbald mocht worden. Maar de consul in Oudega doet niet zo moeilijk en als het een beetje kan dan is het veld er om op gevoetbald te worden, dank Suardus!

De laatste 4 weken maar twee keer op het veld kunnen trainen, maar er zal toch nog wel wat over zijn van de conditie hopen we maar. De tegenstander is op papier niet een hoogvlieger maar van onderschatting is geen sprake. Iedereen wil deze wedstrijd winnend afsluiten om zo de tweede plek in de poule weer over te nemen van ONS en dan de winterstop in te gaan.

Erik is nog steeds geblesseerd, Egbert gaat hardlopen op een eiland, en Friso is aan het crossen op een fiets door de blubber. Pieter van de C1 is erbij gevraagd zodat we toch twee wissels op de bank hebben.

Beide teams beginnen wat rustig aan en de jongens moeten even wennen aan het wat glibberige veld, wel speelt het zich af op de helft van HvB. Onze rechtsback Berend stoomt in de 9e minuut op langs de lijn en met horten en stoten bereikt hij de achterlijn en kan toch nog een voorzet op maat afleveren. Het is een koud kunstje voor Jesse om de 1-0 tegen de touwen te schieten. Daarna is OHH de bovenliggende partij en krijgt meerdere kansen om de score uit te breiden. Na een mooie steekbal van Jesse komt Gosse in een riante positie om de 2-0 binnen te schieten, maar via de keeper beland de bal op de paal en kan worden gepakt door de keeper. Jesse schiet nog een keer net naast  het doel na een prima aanval.

Dan komt HvB een tien minuten even wat beter in de wedstrijd en kan OHH maar niet de bal in de ploeg houden. De enige echte kans van HvB in de eerste helft komt uit een vrije trap die maar net naast het doel van Mats wordt gekopt.

Uit een corner van OHH kopt Bert recht in de handen van de keeper. OHH zet nog even aan om met een ruimere voorsprong de rust in te gaan. Na een snelle uitbraak is Gosse nu wel een keer de centrale verdediger te snel af, hij omzeilt de doelman en iedereen telde hem al…. Maar weer staat de paal een doelpunt van Gosse in de weg.

Maar met de minimale marge van 1 doelpunt de rust in, het is wat magertjes gezien het spelbeeld, maar het zal niet zo zijn dat we hier gaan verliezen is het algemene gevoel. Aizo en Pieter gaan beginnen in de tweede helft voor Gosse en Roelof. Even wat verse snelheid voorin.

Pieter laat zich direct gelden maar ziet zijn schot naast het doel verdwijnen. Jesse zijn schot wordt over getikt door de keeper. Dan komt HvB ook eens op de helft van OHH en schiet ook op de paal en Mats kan de grabbelbal ternauwernood overmeesteren. De OHH keeper hoeft alleen aan het einde van de wedstrijd nog een keer in actie te komen en red een bal dan van de lijn.

Tot dat moment toe is het OHH wat de klok slaat. Herre kan een vrijetrap net niet binnen werken maar diezelfde Herre weet even later met een slim breedteballetje Pieter te bedienen en die twijfelt niet, hij ramt de 2-0 tegen de touwen. Nu gaat het snel, Herre maakt toch zijn doelpunt, uit de draai schiet hij de bal in het dak van het doel, mooie goal, 3-0.

C junior Pieter doet weer van zich spreken en levert een strakke voorzet af waar Jesse alleen maar zijn linker tegen aan hoeft te zetten en maakt de keeper kansloos, 4-0. Een schot van Jesse wordt prima uit de kruising gehouden door de keeper. Als Jesse daarna 1 op 1 wordt gezet voor de keeper lijkt de vijf nul in de maak, maar deze bal wordt wat te nonchalant geprobeerd om bij de doelman door de benen te schieten en dat is wat te gemakkelijk gedacht.

De volgende poging is van de hardwerkende Lammert maar zijn schot gaat over. Roelof en Gosse zijn inmiddels ook weer binnen de lijnen. En eindelijk maakt de spits dan toch zijn doelpunt. Na een counter is hij iedereen te snel af en werkt de bal net langs de gehate paal, die al twee keer in de weg stond, met een kalm schuivertje in de linkerhoek, 5-0. De prima fluitende Germ Jan Hes fluit voor het eindsignaal, het doel is bereikt, op de tweede plek in de 1e klasse de winterstop in gaan, klasse jongens!!

De KNVB gaat nu de beste vier uit verschillende poules bij elkaar zetten om dan in het voorjaar weer opnieuw te beginnen met een halve competitie waarin dan kan gestreden worden om promotie naar de hoofdklasse, wat kan gebeuren door de nummers 1 en 2. Dat zullen we allemaal maar afwachten, maar zeker is wel dat OHH in het voorjaar allemaal prima tegenstanders krijgt en dus mooie wedstrijden voor de boeg heeft.

Hopelijk kan er wat meer getraind worden dan afgelopen periode om dan klaar te zijn voor de eerste oefenwedstrijd die al gepland staat voor 20 januari.

 

Jacob Wiebenga