OHH JO17-1 komt tekort tegen SC Stiens

Stiens JO17-1 – OHH JO17-1

Vandaag 17 maart reizen we af naar het hoge noorden van Fryslân om te spelen tegen Stiens. Vooraf is er veel vraag of het wel doorgaat. Veel jongere jeugdwedstrijden worden door de KNVB afgelast vanwege de kou en de vooral striemend koude oostenwind van een beaufortje of 7, om maar met Piet P. zijn woorden te spreken; It is Glûpende kald!! Tegenwoordig hebben ze het alleen maar over gevoelstemperaturen en  paniekzaaicodes, in cijfers; -12 en code geel.
Maar het gaat door op het kunstgras van Stiens en OHH zal er wat van moeten maken en zich proberen aan te passen aan de omstandigheden.

De trainers zijn er vandaag niet bij, de jongens moeten het doen met de inval heiten/coaches Haiko en Jacob. Wel hebben zij de opstelling meegekregen, en zodoende zitten Roelof, Rutger en Sjoerd onder een meegenomen dekentje van de Veltmannen te verrekken langs de zijlijn.

De eerste vijf minuten is het wat wennen aan het kunstgras en de wind maar daarna slaat Stiens meedogenloos toe. In de 7e minuut staat het achterin niet helemaal goed en de snelle spits loopt na een hoge bal van achteruit bij Jelger uit de rug en maakt beheerst de 1-0. Een minuut later is het al 2-0, Mats schat een bal verkeerd in en slaat hem in de voeten van de spits en weer ligt de bal in het netje. Oei, het zal toch niet… Maar de jongens herpakken zich goed en komen steeds beter in hun spel, Friso is erg dreigend vanaf het middenveld en zoekt veel de combinatie met Gosse die goed zijn lichaam gebruikt om af te schermen en te kaatsen met de opkomende mensen. Herre zijn schot wordt geblokt en Jesse schiet naast. Halverwege krijgen we een vrije trap op de linkerkant 10 meter buiten de zestien, Jesse krult hem over de grond voor alles en iedereen langs en Friso kan hem bij de tweede paal binnen schieten, 2-1. Nu zet Stiens weer aan, maar na een paar hoekschoppen die goed worden weggewerkt door OHH is het rust.

In de kleedkamer aan een warm bakje thee is er niet zoveel te vertellen, we hebben ons goed herstelt na de twee goals vroeg in de wedstrijd en doen goed mee. Dit vasthouden is het advies, en maak gebruik van de wind die we nu iets meer in de rug hebben. Sjoerd komt voor Jelger en Roelof voor Herre, Rutger blijf nog even op wissel.

We proberen direct iets meer druk te zetten maar Stiens voetbalt daar goed onderuit. Het ziet er bij OHH weer in de eerste 10 minuten niet okselfris uit en Stiens speelt laag over de grond de linkerspits prima aan en die scoort beheerst, 3-1. Drie minuten later is komt er van de thuisclub een voorzet vanaf de rechterkant en wordt achter Mats geknald, 4-1. De grensrechter van OHH heeft overduidelijk buitenspel geconstateerd van de doelpuntenmaker en blijf staan met de vlag omhoog. De scheids komt wel even bij hem, maar niet om te informeren hoe en wat de grens heeft gezien, maar geeft alleen maar zijn eigen “Stienser” mening. Doelpunt wordt goedgekeurd en daar kunnen we het maar mee doen, jammer…

Berend wordt nu gewisseld voor Rutger en dus een extra mannetje op het middenveld. De druk op Stiens wordt nu opgevoerd en dit leidt toch wel tot een paar kansen. Friso is weer gevaarlijk maar ook bij de andere voorwaartsen lijkt de spirit helemaal terug. Een schot van Jesse mist precisie en de opkomende Aizo zijn schot wordt geblokt. Verdiende hoekschoppen zijn net iets te scherp of gaan, gedragen door de wind voorbij aan de tweede paal. Na een goede combinatie over rechts kan Egbert een goede voorzet geven en Lammert scoort! 4-2. Er zijn nog tien minuten te spelen, kan het nog?
Nee, de krachten vloeien weg, Stiens schiet nog een bal op de paal en uit weer een prima voorzet van Egbert weet Roelof bij de tweede paal goed zijn hoofd er tegenaan te zetten maar de bal kan worden gepakt door de keeper.

Helaas werd de wedstrijd verloren in beide twee helften in de eerste 10 minuten, verder hebben we goed gevoetbald, ook rekening houdend met de moeilijke omstandigheden. Als we die speeltijd volgende week ook goed kunnen invullen dan maken we het iedere tegenstander lastig genoeg en gaan we weer voor de drie punten. Van deze dadendrang zal dan de Dronrijp Foarút Combinatie JO17-1 het eerste slachtoffer moeten worden. We zien jullie graag volgende week in Hommerts, 10.00 uur.

Jacob Wiebenga