OHH JO17-1 knikkert Woudsend uit het bekertoernooi (+ foto’s)

 

OHH JO17-1 knikert Woudsend uit het bekertoernooi

De eerste wedstrijd van de knock-out fase heeft OHH B1 geluk gehad en zijn ze door geloot, daarom was de eerste bekerwedstrijd na de groepsfase pas op zaterdag 3 december tegen derdeklasser Woudsend B1. OHH had de sfeer er al goed inzitten door de meegereisde speaker en mede daardoor was er in de beginfase niet genoeg scherpte en ging de onderschatting toch parten spelen. OHH voetbalde in de beginfase matig en haalde het niveau van de voorgaande wedstrijden in de competitie bij lange na niet. Woudsend liet OHH wel voetballen en zeker achterin was er ruimte voor OHH om de bal rustig rond te tikken, maar OHH deed hier vrij weinig mee en er was een hoop onnodig balverlies. Ondanks deze slordige beginfase vond spits Rick de Boer na een kwartier gespeeld te hebben het net van Woudsend, via de keeper van de tegenploeg. Hieruit bleek dat het geluk wederom aan de zijde van OHH was, het schot was namelijk zeer matig maar door een hobbelig doelgebied was de keeper van Woudsend toch gezien. De eerste helft zat er voor beide ploegen weinig in en er werd niks gecreëerd. Ondanks dat wist Friso Jukema toch nog door een goede beweging de verdediging van de tegenstander te omspelen en de bal door de doelman van Woudsend voor de tweede keer uit het net te laten halen.

 

In de rust werden de elf van OHH even erop gewezen dat er eigenlijk al 0-5 op het scorebord had moeten staan(OHH speelde uit). Het inbrengen van aanvaller Vincent Rooseboom was dan ook een gouden zet en de makkelijk scorende aanvaller van OHH wist een dubbele hattrick te maken in de tweede 40 minuten van dit treffen. Nog te vermelden valt dat de scheidsrechter van de thuisploeg op het punt stond de wedstrijd te staken door een hoop, totaal onterecht, commentaar van de leiding van Woudsend maar ook van de spelers van beide ploegen. Met dit dreigement wist de scheidsrechter de ploegen het zwijgen op te leggen en kon de wedstrijd zonder verdere oponthoud uitgespeeld worden. Dit betreft niet verdere oponthoud qua blessure. Middenvelder Hylke Piso kwam ongelukkig terecht na een duel en wist enkele spiertjes te blesseren. De medische staf vermeldt dat Hylke dinsdag gewoon op de training aanwezig zal kunnen zijn, wederom geluk voor de ploeg uit Oudega, Hommerts-Jutrijp en Heeg.

 

Eindstand 8-0, maar als OHH verder wil uitlopen op concurrent Makkum volgende week zal er toch echt beter voetbal moeten worden getoond dan in de eerste helft te zien was van de ploeg van OHH.

 

 

Gonny de Boer heeft foto’s gemaakt van deze wedstrijd.

Je kunt de foto’s vinden via de volgende link: https://myalbum.com/album/DJjRlD6SyJXx