OHH JO17-1 kent geen problemen met ONS Sneek JO17-2

OHH JO17-1 – ONS JO17-1

Op deze zeer natte, druilige 7 oktober gaat OHH voetballen tegen JO17-2 van ONS uit Sneek. Dit team heeft net als OHH ook 6 uit 2 en tevens beide keren de nul gehouden. Het is moeilijk in te schatten hoe sterk dit team is. Tijdens de warming up is wel te zien dat ze fysiek aardig uit de kluiten gewassen zijn. OHH heeft een fitte selectie van 14 jongens klaar staan om het te laten zien vandaag. Alleen Erik is afwezig, het blijkt dat zijn opgelopen blessure drie weken terug ernstiger is dat eerst werd ingeschat.

OHH gaat voorvaren van start , na een speldenprik vanaf het fluitsignaal is het dan in de 5e minuut al raak. Na opgezette één twee van Bert en Berend geeft Bert een perfecte voorzet waarna de mee opgekomen Jesse de bal simpel achter de keepster kan schuiven, 1-0.

Even later komt OHH goed weg na een kopbal uit een corner die hard op onze keeper Mats gekopt wordt. De lange bal die volgt neemt Gosse on de loop mee en omzeilt zijn directe tegenstander maar die haakt toch nog even zijn linker been, penalty. Deze keer feilloos in het hoekje geschoten door Jesse, 2-0. Nu zijn de jongens echt los en gaan bij vlagen echt goed voetballen, een mooie aanval over meerdere schijven schiet Lammert helaas in de handen van de keepster. Bert ziet zijn schot naast het doel verdwijnen na een voorzet van Jesse. In de 28e minuut is het Herre die de 3-0 op het scorebord zet, de opbouw begint bij de goed spelende Rutger, Gosse levert bij dit doelpunt uiteindelijk de voorzet. Daarna Heeft de tegenstander een sterke fase, Het is even druk voor het doel van Mats. Een indirecte vrije trap beland in de muur die is opgetrokken op de doellijn. Dan ook nog een schot voorlangs en eentje die ternauwernood kan worden weggewerkt door onze verdedigers. Hier komt OHH goed weg en kan gaan rusten met maar liefst een drie nul voorsprong.

Na de onderbreking Is het OHH wat de klok slaat, in de 41e minuut scoort Aizo met een mooie schuiver in de verre hoek, 4-0. Jesse komt dan alleen voor de keepster, met zijn fysiek komt hij nog om haar heen en weet de bal nog bij Friso te krijgen maar die schiet tegen een toegesnelde ONSer op. Drie minuten later is het wel 5-0, Weer is het Aizo die nu de bal koppend tegen het net drukt na een hoekschop. De eindstand wordt al in de 48e minuut behaald, na een steekbal van Lammert kan Gosse een prima voorzet afleveren waarna Friso kan binnen tikken, 6-0.

ONS doet wat terug maar dit doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. Mats heeft ook nog een puike redding in huis op een kopbal uit een corner, Daarna ebt het offensief van de Snekers weg en probeert OHH de score verder op te schroeven. Roelof heeft twee doelpogingen maar krijgt de bal niet in het doel. Jesse met een schot via de keepster over het doel en Jelger is nog het dichtst bij met een schot op de paal. Het is gebeurt, de goed fluitende scheids P.J. Nauta blaast voor het einde.

Een prima overwinning van de B1 van OHH, bij vlagen goed voetbal en een paar prima doelpunten gemaakt, hier kunnen we mee verder. A.s. zaterdag naar Sneek, De B2 van SWZ is de volgende tegenstander.

 

Jacob Wiebenga