OHH JO17-1 houdt stand tegen SC Emmeloord

SC Emmeloord JO17-1 – OHH JO17-1

 

Voor OHH JO17-1 start op 10 februari 2018 de voorjaarscompetitie. Nadat het team op de uitstekende tweede plaats is geëindigd in het najaar van 2017 is het nu ingedeeld in een drege poule met allemaal nummers 1 t/m 4 uit verschillende 1e klasse poules. Met teams van o.a. Urk, Balk, Wolvega, Stiens, zeer sterke tegenstanders die gaan proberen om bij de eerste twee te eindigen om zo rechtstreeks promotie af te dwingen naar de Hoofdklasse.

 

Daar OHH JO17-1 vanaf half november vanwege de zeer natte velden of vorst gemiddeld maar 1 keer in de week heeft kunnen trainen werden de oefenwedstrijden in de drie weken voorafgaand de competitiestart veelal in de tweede helft in het voordeel van de tegenstanders Workum, Zeerobben en GAVC beslist. Wel uiterst nuttige potjes waar de trainers verder mee kunnen om het beste uit de jongens te halen komende tijd.

 

Vanwege de afwezigheid van de vaste verslaggever van het team hierbij een beknopt verslagje van bovenstaande wedstrijd welke hem uit verschillen bronnen rond het team ten hore zijn gekomen.

Wel een aansprekende tegenstander; de najaarskampioen uit de 1e klasse 02.

 

Vanaf de aftrap op het kunstgras in Emmeloord is OHH aan de bal en binnen 2 minuten schiet Bert al de verrassende 0-1 binnen. Daarna is het vooral maar tegenhouden en verdedigen om het eigen doel schoon te houden. In de eerste helft komt Emmeloord er niet echt doorheen en is eigenlijk alleen maar gevaarlijk via vrije trappen. Maar die gaan allemaal naast, over of keeper Mats kan deze pakken.

Uiteindelijk levert een vrije trap in de tweede helft van de thuisclub toch de gelijkmaker op, 1-1.

Door de prima inzet en met enig fortuin in de eigen zestien meter weten de jongens stand te houden tegen deze toch betere ploeg uit de polder. Zelf komt OHH eigenlijk niet aan goed voetballen toe, alle opgezette aanvallen smoren voordat er een doelpoging kan worden ondernomen.

Mats weet in de blessuretijd nog een schot van dichtbij op de doellijn te keren, daardoor wordt er een punt overgehouden aan deze wedstrijd waar je niemand over zult horen mopperen bij de mannen uit de Sud West Hoeke van Fryslân!

 

Volgende week wordt er in Hommerts gevoetbald waar de Lemsters van CVVO JO17-1 de gasten zijn. Aanvang; 10.15 uur.

Jacob Wiebenga