OHH JO17-1 en Balk JO17-1 komen niet tot scoren

Balk JO17-1 – OHH JO17-1

 

Op een mooie voorjaarszaterdag moet OHH JO17-1 in de middag de strijd aangaan met Balk JO17-1. Eerder werd er eind 2017 met 2-0 verloren waardoor Balk als eerste in de najaarspoule eindigde en OHH als tweede. Tijd voor revanche in Balk naar de nummer twee van de voorjaarspromotiecompetitie waar OHH op een achtste plaats staat met 4 punten. Na drie verloren wedstrijden gaan de jongens proberen het tij te keren.

Gosse is nog geblesseerd, Rutger heeft last van zijn enkel maar gaat wel starten, maar zien hoelang het gaat. Jesse is ziek geweest maar kan ook beginnen. Voor de zekerheid gaat Redmer van C1 mee om bij te springen als dat nodig is, tevens heeft zijn moeder dan ook een leuke middagbesteding.

 

Een scheidrechter van de KNVB is ons toebedeeld, het blijkt een even oude meid te zijn als de jongens op het veld. Spelerspascontrole vind ze niet nodig en naar later blijkt laat ze bijna alles doorgaan, naar ik meen ongeveer drie keer heeft ze voor een overtreding gefloten. Ze leek er niet echt voor haar plezier te zijn.

 

De wedstrijd begint en binnen 3 minuten deelt Jesse al een zeer stevige, niet bestrafte, body check uit aan een bonkige Balkster, die gaat kermend naar de grond en moet ook even uit het veld om weer de nodige lucht te krijgen om weer verder te gaan. Dit was even een pay back van de wedstrijd in november bleek, stand weer gelijk…

Balk voetbalt wat gemakkelijker en is een paar keer redelijk dichtbij een mogelijkheid om een doelpoging te wagen maar de mannen achterin bij OHH hebben het goed onder controle. Wel was er een moment na een spaarzaam toegekende vrije trap voor Balk om de bal binnen te schieten maar nadat eerst Mats hevig werd gehinderd in zijn vijf meter gebied en daarna er drie doelpogingen werden gedaan bleef de goal gelukkig uit. Vlak voor het einde van de eerste helft is daar dan een kleine kans voor Roelof nadat twee Balkster verdedigers op de grond belanden. Maar Roelof  krijgt de bal niet goed op zijn pantoffel en het blijft bij een rollertje.

 

Na de rust komen Herre en Friso voorin te spelen voor Rutger en Roelof. Het gaat op en neer maar Friso schiet net naast na een prima opgebouwde aanval van OHH. Balk is ook een keer gevaarlijk maar het schot gaat over het doel van Mats. Herre is nog dreigend en door het vele loopwerk creëert hij toch een kansje waarbij hij het zelf kan afmaken maar het schot wordt wegwerkt. Na zo’n 20 minuten moet Lammert het veld verlaten met een bovenbeenblessure dus maakt Redmer zijn debuut in de B1 van OHH. En dat doet hij niet onverdienstelijk zag zijn supporterende moeder op een mooi plekje in de voorjaars zon. Bij Balk wordt ook gewisseld, maar daar wordt het niet beter van. Er is discussie met de coach over de te wisselende spelers, die scheldend het veld verlaten. Aan het einde van de wedstrijd is Balk nog een keer dreigend uit een hoekschop, maar het betrouwbare centrale duo van OHH verwerkt het gevaar en laat zich niet in de luren leggen door de mopperende spelers van de blauwwitten.

De scheidsrechter heeft het apparaatje gevonden waar ze bijna geen gebruik van heeft gemaakt en fluit na 80 minuten voor het einde. Zoals de wedstrijd is begonnen is hij dus ook geëindigd, 0-0. Een prima puntje voor OHH in een niet al te spectaculaire wedstrijd waarbij de scheids opviel door niet te willen opvallen. Met wat pijntjes hier en daar gaan we enigszins tevreden naar huis. Volgende week de stijgende lijn doorzetten in de thuiswedstrijd tegen Urk wordt de doelstelling, we zullen het zien in Hommerts, 10.00 uur.

 

Jacob Wiebenga