OHH JO17-1 begint bekerpoule met overwinning

 

OHH JO17-1 – SC Bolsward JO17-1

Zaterdag 2 september gaat het voetballen weer beginnen voor de jongens van OHH JO17-1. Een nieuw team, de 15 jongens, trainers/coaches Keimpe en Lammert en leider Jacob zijn zeker van doel om er een mooi seizoen van te maken. Na maar twee trainingen spelen we in de bekerpoule vandaag tegen hoofdklasser Bolsward JO17-1, thuis in Hommerts.

 

De basis elf is bepaald en er wordt gestart met Mats op doel, Berend Ype, Jelger, Sjoerd en Rutger vormen de verdediging. Jesse, Herre en Friso op het middenveld en Gosse, Egbert en Roelof starten voorin. Bert, Aizo, Erik en Lammert als wisselspelers op de bank.

 

Om 10.20 uur geeft de KNVB leidsman het startsein. Na wat aftasten en een diepe bal van OHH van achteruit wordt er een handsbal geconstateerd door de scheids bij een speler van Bolsward binnen de zestien, penalty voor OHH. Dit is een klusje voor Jesse, 1-0. Vijf minuten later gaat Roelof goed door aan de linkerkant en schiet maar eens, hij krult hem helaas tegen de tweede paal. Egbert heeft vlak daarna een goede voorzet in huis maar Roelof kan het niet omzetten tot een doelpunt. Bolsward komt wat meer in de wedstrijd, een voorzet beland al vroegtijdig in de handen van Mats. Veel strijd vindt plaats op het middenveld maar OHH heeft de overhand. Net voor rust wordt er door de spits van Bolsward nog een doelpoging gedaan maar die gaat ruim naast.

 

Bolsward komt iets beter uit de kleedkamer, wat scherper en feller dan voor de onderbreking. OHH heeft drie keer gewisseld en die moeten even hun juiste plekje en directe tegenstander vinden. Mats moet twee keer handelend optreden, en voorkomt dat OHH op een 1-2 achterstand gezet wordt. Na zo’n 15 minuten neemt OHH het heft weer in handen. De schoten van Roelof en Friso kunnen nog door de goede keeper van Bolsward gepareerd worden maar het schot van Egbert in de verre hoek is hem te machtig, 2-0 in de 55e minuut. Het spel wordt niet echt beter, de vermoeidheid slaat bij beide teams toe. Uit het niets is het Bolsward die in de 75e minuut de aansluitingstreffer maakt, een voorzet vanaf rechts wordt prima binnen gekopt, 2-1. Twee minuten later heeft OHH de marge alweer op twee gebracht als na een vrije trap de keeper de bal weg bokst en Aizo vrij makkelijk kan binnenschieten. In de laatste seconden kan OHH de score nog verder uitbreiden maar de ingevallen Erik schiet eerst tegen de keeper en daarna hard tegen een verdediger.

 

Een verdiende 3-1 overwinning van OHH JO17-1 op hoofdklasser Bolsward, een prima eerste wedstrijd gespeeld. Volgende week naar Easterein waar het tegen SDS JO17-1 wordt opgenomen.

 

Jacob Wiebenga