OHH JO15-3 klopt ook Frisia

OHH JO15-3

 

Zaterdag 1 April

 

Vroeg uit de veren voor OHH JO15-3, De vorige wedstrijd was om half drie uit bij Menaam.

Vandaag op naar de oudste voetbal club van friesland LAC FRIESIA in Leeuwarden. om 9.00 uur staat de wedstrijd gepland om te beginnen.

Het is een lekkere zaterdag om een balletje te trappen het zonnetje staat er mooi bij.

Friesia JO15-5 heeft 6 punten behaald uit de vorige wedstrijden Tweemaal van Bolsward gewonen die onderaan staan.

Dus de jongens dachten dit gaan we wel winnen omdat wij nog geen punten hebben laten liggen.

Met twaalf man vandaag aan de aftrap verschenen Thom onze keeper was ziek thuis gebleven helaas,.gelukkig wel optijd afgemeld daardoor wel jetze kunnen vragen of hij onder de lat wil plaats nemen.

Marco komt eerst even op de wissel.

De scheids fluit voor de aftrap 9.05 iets later dan gepland maar ja we moesten zelf  het achter gelaten traings doel van het veld schuiven waar we ook maar even op haden afgerond om te voor komen dat de ballen in de sloot werden getrapt wat niet helemaal was te voorkomen zo bleek later als nog.

Hmmm zij zijn best wel goed is de eerste indruk. al na twee minuten spelen komt de 0-1 op het papier geturft. sander wilde voor geven maar door en kluts  komt de bal bij Jouko terecht die met een droge knal over de grond voor geeft zo komt ie voor de voeten van Mark deze twijfelt niet en weet de keeper te passeren.

De wedstrijd bal kon wel lek zijn zo te horen, wanner deze dan ook in de sloot rold en niet makkelijk te pakken is wordt er om een intrapper gevraagd en mee verder gespeeld geduurende de wedstrijd.

Helaas komen we niet echt lekker aan voetballen toe. Frisia stoort goed op het midden veld en altijd met twee man zo lijkt het wel en dit  klopt zij spelen 4-4-2  na tien minuten komt hun eertse wissle al een snelle rechts buiten die te snel blijkt te zijn voor Alex. De verdedigers krijgen het zichtbaar moeilijker

Na vier minuten word hij dan ook weer lekker aangespeeld en is hij onze verdediging te slim af, ook Jetze word lekker in de luren gelegt. 1-1 ingrijpen maar dan Marco komt er weer in op zijn vaste stekkie en Monze schuift daardoor weer naar Links achter. ja dit is een goede beslissing Monze laat hem niet meer aan spelen toe komen.

Mooie gelijk opgaande wedstrijd wat we niet hadden verwacht om eerlijk te zijn.

Helaas zijn we niet effectief in de eerste helft er worden wel kansen gekreëerd maar de bal gaat maar niet tussen de palen tot in de 24 minuut  wanneer Reinold de bal krijgten die de 1-2 maakt.

Nu breekt er helemaal een rommelige fase aan, Maar dat maakt niet uit als er weer word gescoord door Mark en zet daarmee ook de rust stand met nog 5 minuten te gaan op 1-3.

 

Tweede helft Sander staat nu onder de Lat  Hij kan wel lekker  ver uitschieten en kan wel bij de Lat komen.

In de Tweede helft starten we niet echt overtuigend en dat is te merken Na tien minuten spelen scooren ze dan ook tegen dit had niet gehoeven als Sander de bal kort er voor in de handen had gepakt maar ja het is dan ook geen kepeer maar een echte veld speler het is je vergeven.

Niet getreurd We staan nog voor. Na dit doelpunt zou je denken ze zullen wel door zetten maar niks daar van de pijp is wat leeg geraakt zo te zien.

Halverwege de tweede helft komt er wat meer overtuiging in sommige spelers weg zijn hier gekomen om een goed resultaat neer te zetten .

Zoals Mark die dan ook in 6 minuten tijd een headtrick maakt, dit wel op aangeven van de andere spelers die wel in zien dat mark sneller is dan zijn directe tegen stander.

Dan komen we een paar keer goed weg . Geluk moet je afdwingen word er naast me geroepen.

Helaas houd ook Sander het niet tegen dat er toch nog word gescoord door FRISIA in de 30 minuut

stand is op dat moment 3-6.

Kort voor dat Mark de Headtrick maakte word Detmer gewisseld voor Alex .

Meestal is Alex ook wel goed voor een goaltje en dat is ook nu het geval hij maakte met zijn slanke beentjes  vliegens vlug als hij soms is de laatste voor OHH JO15-3.

Helaas komt er nog een pijnlijk moment in de laatste seconde door een fraaie vrije trap komt de bal op Jouko zijn boven been terecht die hij had opgeheven om de bal tegen te houden. de bal schiet weer door met genoeg snelheid net over Sander heen. plof in de goal.

De eind stand is daar mee een feit 4-7 op het scoore bord

Weer Drie punten voor de jongens van OHH JO15 -3

 

Komende zaterdag spelen tegen Bolsward JO15 _5D  in Oudega.

 

BM