OHH JO15-3 kampioen na spannende wedstrijd

Een spannende dag voor de JO15-3.

Kwart over 9 start de groepsapp vandaag met de vraag hoe laat ze op de rotonde moeten zijn?

Met kort daarop het antwoord, half elf, kort maar duidelijk dus.

10.45 uur verzamelen in de box van Oudega. Als Bob en ik daar in Oudega bij het Joo aankomen, zijn de eerste jongens er al. Een spannende wedstrijd staat op het programma met de aftrap gepland om 11.15 uur de tegenstanders komen deze keer uit Dronrijp-Menaam.

JO13-2 speelt vandaag in het voorprogramma en omdat het trainingsveld deze week is omgeploegd, kunnen de jongens niet echt lekker inschieten vandaag. Dus kijken de jongens wat naar deze pot en moedigen zij aan daar wanneer het nodig is. Helaas is Urk iets sterker vandaag, 0-3. Of dit de voorbode is voor ons team, speelt dan even door je hoofd.

11.30 uur fluit de scheids dan eindelijk af. En ja, we gaan voor de drie punten. Net als bij de uitwedstrijd zijn we op ons hoede voor hun linksspelende flank. Naa twee minuten spelen, hebben we al kans op de openingstreffer. Een mooi schot van Mark die op de lat hard naar de grond schiet, voor of net achter de lijn beland; we konden het niet goed zien. Helaas ….

Maar na 6 minuten is het dan toch raak. De 1-0 wordt na weer een goede steek pass van Detmer op Mark mooi binnengeschoten. En na 12 minuten is het weer raak door Mark zelf, mooi vrij gelopen naar links, man uitgekapt en naar binnen getrokken met de bal aan de voet. Hij kijkt waar en hoe ver de witte palen weg staan. Ongeveer 20 meter, dus dat moet lukken, dacht ie zeker. Want een mooie goal, doet het massaal aanwezige publiek juichen en klappen.

Nu lijkt het dat we er weer eenvoudig drie punten bij kunnen schrijven, maar nee dat is zeker niet het geval. Er zijn al een paar benauwde momenten voor Thom zijn goal geweest, die weggewerkt konden worden of langs de goal werden geschoten. Maar helaas in de 20ste minuut is het dan toch raak; een mooi bekeken hoog schot. Thom kan er net niet bij. De bal komt op de onderkant van de lat via Thom. Het geluk zit niet mee, want via de rug van Thom valt ie toch binnen. Helaas, 2-1.

Ja, dat zat er wel in. Er is maar één manier om ze niet te laten geloven dat er wat te halen is in Oudega. En dat is door gelijk weer te scoren en dat doet Mark dan ook. Twee minuten later is het 3-1. Mark zijn ouders staan naast mij en zeggen dan wat verontrustends. “Zo, hij heeft zijn doel van drie goals al te pakken”. Ik hoop dat hij nog meer honger heeft in goaltjes maken. Nog een aantal mooie en goede kansen gaan verloren in de eerst 35 minuten.

In de rust is de shirtsponsor aan de beurt. Eindelijk kan er het moment komen om het contract te ondertekenen; een mooi moment voor OHH. PROFILE Rodenburg Sneek, de fietsspecialist, steekt de jongens in het nieuw. Bob deelt in de rust wat lekkers uit, omdat hij weer een jaartje ouder en wijzer was geworden.

De tweede helft start heel anders dan gehoopt. Al na twee minuten is het raak voor Dronrijp FOARUT. Dat brengt de stand op 3-2. Het is niet best wat we laten zien. Misschien wel de slechtste helft van dit hele jaar. Er komt niet meer een bal echt goed door, misschien door de spanning. Toch komen er nog wel wat mooie momenten. Zeker in de 19de minuut. Er wordt een prachtige aanval opgezet door onze jongens. Dit gaat via meerdere spelers. Zo komt de bal wederom bij Mark terecht en knalt hij zijn 4de van de wedstrijd binnen; 4-2. Nu kan het bijna niet meer misgaan voor de OHH JO15-3.

Maar de jongens die normaal het voortouw nemen, verstijven op de één of andere manier helemaal Ze staan op de verkeerde plekken, de één na de andere corner wordt weggegeven. We zijn de rust even helemaal kwijt. En daar maakt de tegenstander, die niks meer te winnen of veliezen heeft, dankbaar gebruik van en valt de 4-3 en 4-4 snel binnen in de 25ste en 27ste minuut. En met enig geluk wordt het niet erger. Lukt dan niks meer en mogen we dan vandaag niet meer op de platte kar?

Zo erg wordt het gelukkig nu ook weer niet. Het publiek moedigt onze jongens nog maar eens flink aan. Hierdoor herpakken we ons weer en komen we dicht bij de 5-4 door Sander. Maarr zijn schot is van te ver of te zacht. Niet veel later krijgt Jetze zijn moment om de score uit te breiden Jetze houdt het overzicht en de rust om de keeper te kunnen passeren en net als hij de bal binnen kan schuiven, ligt er nog net op tijd voor Foarut een verdediger op de lijn. Ja, een spannende wedstrijd zo. En bij een stand van 4-4, fluit de scheids de westrijd af na 70 minuten spelen.

Eerst beseffen de jongens het nog niet helemaal. Een puntje vandaag was immers genoeg voor de jongens.

Kampioen! “Zijn we kampioen geworden of niet”? Ja dan komt het besef. “KAMPIOENEN”!!!, klinkt het dan. Ja, het is echt waar; JO15-3 is het gelukt om kampioen te worden op 6 mei 2017. Eerst de medaille en bloemen, uitgereikt door Joris Wijnja. Er staan heel veel fotografen opgesteld om dit moment vast te leggen en ja, het is ook een bijzonder moment. Dit gebeurt niet zo vaak! Toppers!

Snel onder de douche en dan op de platte kar. Helaas kan er niet door Oudega worden gereden door het overlijden van een dorps genoot. Dan maar op naar de Heeg en Hommerts. De kar snel nog even van wat versiersels voorzien en wat toeters en vlaggen uitgedeeld. De jongens klimmen in de kar en dan wordt het pas echt feest als de confetti wordt afgeschoten. Oorverdovend wordt er getoeterd vanuit de kar. Dan komt er beweging in de kar. We worden gereden door de vader van Niek Schakel, die dit ook wel bijzonder en leuk vindt om mee te mogen maken. Hij rijdt bij de meeste spelers en Bob’s huis langs. We rijden uiteraard ook even langs HJSC, waar we de boel ook even opschudden Ook hier wordt er nog even een foto genomen door Durk. Verder richting Jutrijp en dan weer richting Oudega. Onderweg steken we nog even aan bij VV Heeg voor een frietje en wat drinken. Dit, omdat er geen programma is in Oudega op die dag.

Jongens, wat een mooie middag.