OHH JO15-3 is Blauw Wit’34 de baas

Op naar Leeuwarden met de JO 15 -3 naar de Wiarda accommodatie.

We zijn met 11 fitte spelers richting Leeuwarden vertrokken en Tijtze voor noodgeval op de bank. Helaas heeft Tijtze last van zijn knieën.

De wedstijd start iets later dan gepland. Bij het inschieten krijgt Thom de laatste bal keihard op zijn linker bovenbeen. AU, je voelt hem bijna zelf.

Na wat rekken en strekken van Thom start de wedstrijd. We beginnen goed aan de wedstrijd, de tegenstanders hebben ook niet een brede selectie.

Mooie kansjes ontstaan er voor de jongens van OHH. Maar de openingstreffer is voor de jongens van BLAUW WIT 34 in de 17de minuut.

De  rechtsvoor is er met de bal vandoor, vanaf de middenlijn.  En zoef de haas is weg. Deze jongen is wel erg snel zeg. (dubbele dekking nodig) na zijn doelpunt. Wat Monze en Matthijs dan ook doen die toppers.

In de 26 ste minuut wordt het weer gelijk. Mark rondt uitstekend af.

Dan gaat het een tijdje lekker heen en weer, mooi voor het publiek, minder voor de leiders. Maar dan net voor het rustsignaal geeft Jetze de bal  (de Koning van de assisten zaterdag) richting Jouko.

Jouko staat ongeveer op de middenlijn en hij had toch iets anders in zijn hoofd. De bal moet maar voor de goal !! Zo gedacht zo gedaan, maar hij raakt de bal zo lekker dat de bal richting de goal vliegt en recht op de keeper af. Deze kan hem nog net boven zijn hoofd aanraken, maar net niet keren en zo rolt de bal tegen het net, 1-2 de rust in.

Na wat aanwijzingen voor de achterhoede en middenveld gaat de tweede helft beginnen. Met de wind licht in de rug, maar er valt wel iets vochtigs uit de lucht nu. We zijn iets feller dan de blauw witten, wat na een kwartier spelen in de tweede helft dan ook uitmondt in een fraaie treffer van Alex. GOALLLL. Blauw wit trapt af,  onze voorhoede  zet meteen druk op de bal. En door de vele wisselingen bij Blauw wit zijn ze niet op elkaar ingespeeld. En komt er al vrij snel een mooie goal van Reinold vanaf de 16 meter lijn. Recht voor de goal komt de bal van een verdediger van blauw wit voor Reinold zijn rechter. Hij twijfelt niet, een buitenkansje. 1-4 in de 52ste minuut van de wedstrijd.

Nu is de wedstrijd wel  gespeeld. De blauw witten beginnen nu op elkaar te mopperen en de leider helpt daar onbewust met zijn blikken en fronzen aan mee. De spelers van OHH gaan op zoek naar de nekslag, maar het is nog achterin nog steeds oppassen geblazen. Het spel gaat weer wat meer heen en weer.  Er worden weer wat grote kansen heen en weer gecreërd.

Toch mogen de Jongens van ons nog een keer juichen, 4 minuten voor het einde komt de eindstand op het bord te staan. De aanval wordt andermaal via rechts voorgezet. De bal rolt vele benen  voorbij. Mark mist de bal gelukkig niet en weet hem richting de eerste paal binnen te werken of zat er nog iemand aan voordat de bal binnenrolt? Dat was vanaf de bank niet goed te zien, maar wat geeft het. We gaan met drie punten naar huis.

Volgende wedstrijd is weer tegen Woudsend, thuis in Oudega om 11.15.

Bouwe Meinsma