OHH JO15-3 dichtbij kampioenschap na overwinning

Zaterdag 29 April,

 

De competitie indeling zit wat raar in elkaar dit voorjaar, Zo speel je binnen 15 dagen twee keer tegen de zelfde tegen standers en vervolgens drie keer en uitwedstrijd, en nu 4 wedstrijden achter elkaar een thuis wedstrijd. Het thuis veld is dit Jaar Oudega voor de C3.

Vandaag wedstrijd nr 7 van het voorjaars programma van de OHH JO15-3.

De tegen standers komen wederom uit Leeuwarden aangereden vanmorgen komt Blauw Wit ’34 JO15-6 langs.

De scheids fluit om 10.32 voor de aftrap.  met een flets zonnetje der bij is het best lekker vertoeven langs de lijn in Oudega en er is best wel publiek mee gereisd uit Leeuwarden zo te zien.

Ons ploegje is lekker compleet das wel lekker zo in deze week van de vakantie.

Na wat aftasten van de tegen standers is op het veld te zien dat Blauw wit 4-4-2 speeld.

Daardoor is het vol in de midden en wie pakt de vrij man dan ? dit wordt goed opgelost in het veld.

Marco schuift iets verder door maar niet te veel want een van de spitsen is groot en sterk en zeker ook wel snel zo merken we. Blauw wit komt er goed door een paar goede kansen worden er door hun gecreëerd zo nu en dan. Na tien minuten spelen krijgen we meer vat op de wedstrijd. Na een aanval word en bal tot een Hoekschop verwerkt door de Blauw witten waar we deze wedstrijd ook weer velen van hebben gezien. Onze sander met zijn fluwelen trap brengt deze lekker in het doelgebied, je wilt hem er zelf wel in schieten als coach maar na niet goed weg werken doet Monze dat voor mij gelukkig snoei hard met zijn linker. lekkere goal Monze !!!

En er word door de ruime toe gestroomde toeschouwers flink gejeugd en geklapt  en verder aangemoedigd wat de jongens goed doet.

Een mooie strijd onstaat er op veld Blauw wit is zeker niet van plan om zich zomaar gewonen te geven. Zo krijgen ze op een mooie positie een vrij trap, iets te ver om deze in een keer tussen de palen  te werken maar je weet maar nooit wat er uit voort rold, gelukig niets de bal komt voor de voeten van Marco die deze  goed weg werkt naar de richting waar Mark staat opgesteld en als een speer vliegt Mark achter de bal aan als die over hem heen suist. Appeltje eitje voor mark en in de 24 ste minuut is de 2- 0 en Feit en een zeer mooie treffer op zijn conto.

RUST

Uit de kleedkamers komen weer twee ploegen die er tegen aan willen gaan voor de 3 punten.

Na twee minuten spelen krijgt de OHH en goede kans via doorzetten van Jetze die net niet de kans krijgt om de bal voorbij de keeper te krijgen. Die hem terug in het veld verwerkt en

precies voor Niek, Niek schiet keihard richting de eertse paal, de goal is leeg maar Mark staat  helaas in de weg en via zijn hoofd is het wel een goal of toch niet, jammer hij word afgeflagd maar waarom eigenlijk dat is ons aan de kant nog steeds niet duidelijk.

Jammer Niek nog steed geen Taart.

Niek is namelijk door een aantel spelers beloofd als hij dit jaar scoort dan krijg hij van ons een taart, met in hun achterhoofd dit lukt Niek toch nooit of…….

Wees alert op de uittrap had ik de jongens mee gegeven in de pauze, dit word goed opgepakt zie ik, net 6 minuten onder weg in het tweede bedrijf van de wedstrijd schiet de keeper van Blauw wit heel snel weer uit. De bal rolt door en we krijgen hem niet weg de rechts voor is sterk aan de bal deze keer en maakt hij de aansluiter en terecht komt de 2-1 op dat moment op het scoorebord te hangen.

Vele aanvalen stuiten op de keper vandaag jemig  wat staat die goed te keperen.

Maar door een hands bal binnen de 16 meter word er een  stafschop toe gekend aan OHH de bal wordt door Reinold klaar gelegt.  Maar dit is een klusje voor de altijd rustige Marco Daar hij ook de Panalty Beker mee naar huis mocht nemen afgelopen jaar. zekerheidje 3-1 Hard rechts over de gras sprietjes heen tegen het wit oranje net aan. onhoudbaar voor de keeper Klasse Marco.

JA JA daar valt de hoofd prijs in de 64ste minuut in de tweede helft, wat een feest is het iedereen gaat naar de winnaar zelfs van uit de dugout stoomt het veld vol. Het is Niek gelukt de Taart is voor Niek wat een kracht zat achter dit schot hard rechts in de boven hoek tegen de het touw werkje wederom onhoudbaar voor de keeper.

Niek weet niet wat hem over komt maar is wel heeeellll erg blij bic smijl van oor tot oor eindelijk komt dit mooie moment  er dan voor Niek nog nooit heeft hij gescoort in een wedstrijd   GOAL  4-1

De wedstrijd is nu al geslaagd maar we zijn er nog niet er komen weer meer kansen. Kansen die er ook wel in hadden gemogen misschien.  Keeper van blauw wit wat ben je goed.

Mark komt nogmaals oog in oog met deze keeper in de 61 minuut en nu lukt het na niet klem vast van de keeper wel om de trekker over te halen in de rebound. De verdiende 5-1 staat dan op het bord

Na weer wat wissels en omzettingen aan ons kant is het Blauw wit die het slot stuk maakt via hun linker kant komen ze der goed door en komt de bal weer eens bij de goede links voor en geeft de bal mooi voor naar rechts de verdediging van ons is niet meer bij machte om bij de bal te komen Thom is net iets te laat uit zijn doel gekomen en zo wordt de bal net links langs hem heen geschoven, Mooie goal nog voor Blauw wit in 67 ste minuut. eind stand 5-2

Een hele mooie en stijdlustige en respect volle wedstrijd gezien vandaag.

Volgende wedstrijd is weederom in Oudega en dat is de kampioens wedstrijd zoals het er nu voor staat. De wedstrijd start om  11.45 in Oudega op 6 Mei komt allen even kijken en onze jongens aan te moedigen bij deze wedstrijd.

BM