OHH JO15-3 blijft op kampioenskoers

Zaterdag 22 April.

 

Vandaag mogen de jongens weer het veld op Thuis in Oudega.

Tijtze en Jouko kunnen er niet bij zijn Vandaag helaas, Maar twee voetbal gekken gevonden uit de D’s voor op de wissel Ramon en Ygram dit zijn de toppers van de toekomst let op mijn worden.

De tegen standers komen van uit Leeuwarden aangereden vandaag. LAC FRISIA JO15-5.

Eerst maar even in trappen en zorgen dat we de eerst 35 minuten tegen de wind in spelen jongens !!

De leeuwarders zijn mooi op tijd in Oudega, snelle jongens zo op het eerste gezicht, veel bekende gezichten maar niet allemaal zeggen de jongens.

De  wedstrijd start precies om 10.15 uur.

We tasten wat af en naar 5 minuten spelen komen er ook al echte kansen.

Frisia komt dicht bij de openings treffer maar die valt  na een hele mooie op maat geplaast schot door Detmer op naam van Mark 1-0 in de tiende minuut.           lekker jongens.

Het is nog geen gewonen wedstrijd FRISIA is beter dan de heen wedstrijd.

En dat vertaal zich uit in een gelijk maker in de 20 ste minuut.

Onze verdedigers hebben het moeilijk vandaag maar weten zich toch vaak de betere te zijn.

Mooie pot dat is het zeker. in de rust maar even een pep tolk, er moet voor de wind (kracht 4) een tandje bij.

Eerst moet Ygram er maar even in voor Sander. Yram valt lekker in maar hij komt net iets te kort tegen de nog iets snellere verdedigers van FRISIA Jammer het had wel zo mooi kunnen zijn om met je debuut in C’s een doelpuntje te maken in de C3.

We gaan de rust in met een gelijk stand 1-1.

Jetze geeft aan niet meer rechts achter te willen spellen er moet wat meer voorwaartse druk  komen is zijn opmerking er achter aan.

Ramon komt dus rechts achter te spelen. en schuift Jetze een plekje naar voren, daardoor komt Alex bij Ygram de bank op warmen. Na wat tips en aanwijzingen komen we veller uit de Box en kreren een paar kansen die meer hadden verdiend dan een doeltrap. we hebben weer het veld overwicht wat we gewend zijn inmiddels van onze jongens.

Dan komt er weer een aanval maar deze lijkt te smoren, maar de bal komt in de voeten van Jetze er zijn 4 minuten gespeeld inmiddels, Jetze ziet dat de keeper iets voor de goal staat en probeert het maar eens, wat een BEATY van een goal hoog en droog precies op maat net onder de lat valt ie binnen. 2-1

De jongens  gaan door met aanvalen we krijgen corner op corne en mark en Sander vliegen ombeurt langs hun man heen maar lukt het net niet om de bal tussen de palen te werken, de keeper van Fisia hield de ploeg op de been in deze fase van de wedstrijd.

Tot de 25 minuut ongeveer voor er een corner werd genomen door Sander, deze kwam net voorbij de eerste paal en  onder de laten en een 30 cm voor de goal precies waar je hoopt dat ie keer valt.De kepeer beoordeeld de bal net niet goed genoeg en werkt hem tussen de palen tegen het net aan.  GOAL. 3-1 dit geeft wat lucht.

Dan verslappen wij wat, Frisia wisselt weer wat spelers en komt door iets veller te spelen er beter uit. De verdediggers werken de bal vaak goed weg maar in 32 minuut word deze naar de rechts half van FRISIA gespeeld en staat behoorlijk vrij hij kijkt waar Thom staat en hoe hart hij moet schieten en bedenkt zich niet en raakt de bal echt lekker op de slof, De bal vliegt net onder de lat en net over  Thom heen.  Thom die nog niet veel te doen had gehad in de tweede helft, dit door kwam door dat er weer goed werd verdedigd door de jongens van de C3.

Niet veel later fluit de scheids de wedstijd af met de eind stand 3-2.

Man of de MATCH is Jetze vandaag Wat een geweldige inzet en eindelijk een echte mooie goal achter zijn naam.

De drie puten zijn weer van jullie jongens  C3 Toppers.

BM