OHH JO15-1 wint wederom

OHH JO15-1 wint wederom

Afgelopen zaterdag stond er een uitduel tegen SC Rouveen op de rol. Een uurtje rijden, dus met 0 punten terug komen was eigenlijk geen optie. Iedereen was aanwezig al was Henk wel een hele week ziek geweest waardoor hij niet een hele wedstrijd kon spelen.

Op een nieuwe kunstgrasveld werd er om 10:30 uur afgetrapt. In de eerste 20 minuten hadden wij weinig in te brengen en mogen we niet klagen dat Rouveen maar 1 doelpunt maakt. Na 20 minuten duiken wij ook op voor de goal en maakt Pieter hier meteen een doelpunt van, effectief. Hierna volgen meteen een aantal omzettingen om weer mee te doen in de wedstrijd. Dit heeft effect waardoor er een mooie wedstrijd volgt voor de neutrale toeschouwer. Beide teams zijn nu aan elkaar gewaagd maar gescoord wordt er voor rust niet meer.

Na rust volgt eenzelfde spelbeeld. Al zijn we na rust niet meteen helemaal wakker en kan de rappe rechtsbuiten heel even uit de broekzak van Jorrit kruipen om de 2-1 binnen te schuiven. Weer moeten we eerst gelijk maken. Met veel inzet en strijd vervolgd de tweede helft zich waarbij vele corners weinig opleveren. Na 55 minuten krijgt Henk echter de bal, slalomt door de zestien meter en prikt de bal in de verre hoek binnen 2-2. Nu is het zaak niet weer achter te komen en zelf te scoren. Achterin zijn de zaakjes op orde en voorin krijgen we nu de kansen. Er worden er een aantal gemist en de tijd begint te dringen. Dan volgt een vrije trap op eigen helft. Geert achter de bal, iedereen naar voren. Een verre trap volgt, Henk kopt door en Pieter kan alleen op de doelman af. Beheerst rond hij deze grote kans af 2-3, twee minuten voor tijd. Nu is het zaak dit vast te houden, dit lukt geen enkele kans wordt meer weggegeven.

Net als vorige week wordt in de slotminuten de zege veilig gesteld. Toen 2-1 nu 2-3, voor toeschouwers een mooie wedstrijd voor coaches slechte wedstrijden voor het hart. Nu twee weken vrij en dan weer aan de bak tegen RVC/Langweer JO15-1.

Marten Wijnja