OHH JO15-1 speelt prima eerste seizoenshelft

Overzicht OHH JO15-1

Inmiddels is het voor OHH JO15-1 ook winterstop geworden. Een mooi moment om terug te kijken op de eerste seizoenshelft.

Na een, al eerder beschreven, teleurstellende bekercampagne begon voor ons op 23 september de competitie met een thuiswedstrijd tegen Heerenveense Boys. Voor deze wedstrijd werd de opstelling op diverse plaatsen aangepast en ook met een meer behouden strijdwijze dan de beker werd deze wedstrijd ingegaan. Na een moeilijk begin kwamen we er voetballend steeds beter uit, het resultaat was dan ook een dik verdiende 4-1 overwinning. Bijna ook de eerste keer de nul voor Geert, maar in de slotminuut ging het mis. Niet getreurd, goed begonnen met een overwinning op naar de volgende wedstrijd.

De volgende wedstrijd uit tegen Gorredijk, op het fantastische tijdstip van 14:45 uur, was een lastige waar OHH de eerste helft duidelijk de beter ploeg was maar niet tot scoren kwam. Uiteindelijk werd er in uiterst moeilijke tweede helft wel eenmaal gescoord en had Geert zijn eerste frikandel te pakken door de nul  te houden. Een prima prestatie. De volgende wedstrijd kunnen we kort over zijn; Bolsward thuis een goede ploeg waar we het een helft tegen volhouden het wordt 0-5 voor Bolsward.

Nadat we dus weer met beide beentjes op de grond zijn gezet volgde een oefenwedstrijd tegen St. Anna JO15-1 ook een eersteklasser. Dit werd een mooie oefenwedstrijd waar door een stuk nonchalance we bijna nog gelijkspeelden, gelukkig trokken we dit net voor het einde van de wedstrijd nog recht; 3-2.

Door de vakantie hadden we een vrij weekend, waarna we de draad weer mochten oppakken met een thuiswedstrijd tegen Joure JO15-2. Een wedstrijd waarin weinig werd weggegeven, maar ook niet veel werd gecreëerd. Toch een mooie 2-0 zege, de tweede frikandel voor Geert. De uitwedstrijd tegen GAVC JO15-1 had hetzelfde spelbeeld. Er werd goed verdedigd en uit een van de weinige kansen werd er gescoord; een 1-0 overwinning. De derde frikandel voor Geert.

Hierna volgde de uitwedstrijd tegen koploper Heerenveen JO15-2. Er werd een hele goede pot gespeeld door de jongens waarin we niks weggaven tot de 55e minuut en zelf wel eenmaal scoorden. Toen kreeg de scheidsrechter even een black-out waarbij hij Heerenveen uit het niets een penalty gaf, een beetje jammer en zeker niet terecht. Hierna was de spirit bij Heerenveen en gingen onze kopjes omlaag. Het werd uiteindelijk een verliespartij met 2-1, waarbij we Ygram ook nog kwijtraakten door een hamstringblessure.

De volgende thuiswedstrijd was op de vrijdagavond tegen Balk waar we met een gehavend team tegen aantraden. Met veel strijd en inzet trokken we deze wedstrijd toch over de streep met hulp van een tweetal jongens van de JO15-2. Het werd 3-2. De volgende uitwedstrijd kunnen we ook kort over zijn. Geen goed voetbal, niet veel kansen, niet veel kansen weggegeven en een 0-2 overwinning. De vierde frikandel voor Geert.

Toen volgden de laatste twee wedstijden tegen de nummers, naar later bleek 1 en 3. Eerst tegen Workum, die waren net als in de beker een maatje te groot. Het werd 0-5. Toen kwam het aan op de laatste wedstrijd wilden we in de top vier eindigen en zo naar de kampioenspoule mogen. Uit tegen Flevo Boys om 08:45. De eerste helft konden we goed meekomen en was er niet veel aan de hand, de tweede helft schakelden de gastheren echter een tandje bij en op het snelle kunstgras was ons dat net wat te veel. We verloren met 6-1.

Al met al een hele goede eerste seizoenshelft waarin we ons wel ‘the best of the rest’ mogen noemen. 5e geëindigd achter de ongenaakbare top 4 van onze competitie. Eerst het Wymbrits-toernooi en dan op naar de tweede seizoenshelft.

Statistieken:

Punten: 18

Plaats: 4

Winst: 6

Gelijk: 0

Verlies: 4

Topscorer: Pieter(8)

Assistkoningen: Menno, Henk en Ygram(allen 4)

Geert samen met de verdediging: 4x de nul

Doelpunten voor: 21

Doelpunten tegen: 16