OHH JO15-1 maakt het zich onnodig lastig, maar wint wel

SDS JO15-1 tegen OHH JO15-1

Om 9:10 uur vertrokken we naar Easterein om daar tegen het plaatselijke SDS te voetballen.

Eerst bespreking en daarna naar buiten voor warming up en inschieten, alleen waren alle velden bezet dus moesten we wachten tot ons veld leeg was.

Een kwartier voor de wedstrijd konden we even inschieten, positiespel en afronden en dan beginnen. OHH was gelijk scherp en daardoor meteen een goal in de 7de minuut voor Lars, Pieter werd weggestuurd haalde de achterlijn legde hem strak voor bij 1ste en daar liep Lars hem erin 1-0.

We blijven gelijk scherp en in de 15de kreeg OHH een corner door dom wegschieten over de achterlijn, Jesse neemt de corner en wil voorgeven maar een beetje te strakke bal, de man bij de eerste paal doet alsof hij denkt dat de bal achter gaat en bukt, maar de bal gaat over zijn hoofd de goal in, 2-0. Daarna zijn we niet klaar, SDS trapt af en trapt de bal meteen naar voren Menno kan opvangen en geeft de lange bal op Pieter en die schiet in de 17de minuut een op een met de keeper rustig in de korte hoek 3-0. Daarna zakt OHH wat in en geeft in de 22ste minuut SDS de bal voor en door dom wegschieten in de verdediging kan de rechtsvoor van SDS een op een met Geert de bal rustig in de hoek schieten 3-1. Roelof maakt zijn fout weer goed en loopt iedereen voorbij geeft de bal voor en Redmer schiet bal hard vanaf de 5 meter recht door de midden 4-1.

Dan geeft SDS een steekbal buitenspel maar de spits speelt iets te ver voor hem uit en knalt op Geert. De scheids stelt voor om nu pauze te doen en dan 3 minuten op dezelfde helft en dan van kant ruilen. Na de rust, wij hebben een ingooi, Aizo krijgt de bal verliest hem onnodig en zo komen zij in de laatste minuut nog op 4-2.

We hebben van kant geruild en ons voetbal is niet meer om aan te zien, alleen maar lange ballen en geen voetbal meer en zo kan SDS veel makkelijker voetballen dan in de 1ste helft en daardoor komen er weinig kansen voor ons en daardoor is het bijna alleen maar verdedigen. Maar een corner van hun helpt ons want die leveren zij in, een lange bal op Pieter en kruist voor zijn verdediger langs en die haalt hem onderuit, rood voor hem en op rand 16 mooie plek voor een vrije trap voor Jesse. Jesse schiet de vrije trap in de muur en zij geven meteen lange bal op hun spits en die is eerder bij de bal dan onze verdedigers en scoort een op een met de keeper.

Pieter nu tegenover de snelle spits van SDS. Bert en Menno nu beide laatste man en Erik en Lars beide diep in de spits. Lars en Erik krijgen ook beide nog één op één kans maar beide scoren ze niet. Nu moeten we nog 3 minuten de bal bij ons goal weghouden. Dat lukt en de 3 punten zijn binnen. Hopelijk volgende week weer zo’n resultaat tegen ONS Boso Sneek JO15-2  om 9:00 uur in Heeg.

Groet Aizo Veltman