OHH JO15-1 geeft voorsprong weg

OHH JO15-1 – G.A.V.C. JO15-1 3-3

Op 18 februari had OHH JO15-1 voor het eerst dit jaar een thuiswedstrijd, dit keer stond GAVC uit Grou op het programma. De vorige wedstrijd tegen GAVC werd op het kunstgras in Grou 0-0 gespeeld. GAVC stond 5 punten onder OHH en kreeg dit jaar maar 19 goals tegen en maakte er zelf 22 in de eerste seizoenshelft, OHH maakte zelf 41 goals en kreeg er 28 tegen. Dit betekende dat het een mooie wedstrijd zou worden. Dit keer waren  maar liefst 4 spelers van OHH er niet, dus had OHH JO15-1 5 spelers van OHH JO15-2 mee.

De opstelling was als volgt, Geert op goal, daarvoor (v.l.n.r.) Jelmer, Aizo, Cor, Arjen. Kort daarvoor Jesse, links daarvan stond Redmer en rechts Bert, op het middenveld met punt naar voren stond Henk, voorin afwisselend stonden Lars en Pieter.

De wedstrijd begon en als snel bleken OHH en GAVC aan elkaar gewaagd te zijn. Na ongeveer een kwartier spelen kwam OHH op voorsprong door een corner van Jesse die op het randje van de 5 meter binnen werd gekopt door Redmer. De keeper van GAVC kwam uit zijn doel maar Redmer was eerder bij de bal en kopte de bal naar de tweede paal binnen, 1-0. Na de 1-0 begon OHH wat meer te verdedigen en meer onder druk te staan. GAVC kreeg wat meer kansjes maar wisten het Geert niet lastig te maken. Toch maakte GAVC in de 25 minuut toch gelijk, de linksbuiten van GAVC glipte er  langs en schoot in de korte hoek raak, 1-1. Na de gelijkmaker begon OHH meer te voetballen, dit resulteerde een paar minuten voor rust voor de 2-1. Pieter werd op de rechterkant weggestuurd, sneed naar binnen en schoot, eerst bracht de keeper redding maar in de rebound scoorde Bert de    2-1. Na de goal kreeg GAVC nog een kans en claimden een penalty, zij vonden dat Aizo met een sliding de rechtsvoor onderuit haalde in de zestien, de scheids beoordeelde dit anders en gaf een hoekschop. Na de weggewerkte hoekschop floot de scheids voor rust en ging OHH met een 2-1 voorsprong de rust in.

De tweede helft begon eigenlijk weer net zoals de eerste helft beide teams begonnen gelijk op.

Geen echte 100% kansen maar halve kansjes, wat afstandsschoten maar geen lastige schoten voor Geert en de keeper van GAVC. Toch vond OHH na weer ruim een kwartier spelen voetbal het net.

Een corner van Jesse belandde tussen een paar spelers en kwam weer terug bij Jesse op de rand van buitenkant zestien en besloot te schieten, hij schoot hard over de grond tegen een speler van GAVC z’n voeten en belandde zo in de korte hoek, terwijl de keeper in de andere hoek lag, zo was de stand 3-1. Na de 3-1 begon OHH minder te voetballen en stond eigenlijk alleen maar te verdedigen, wanneer OHH de bal had, werd de bal maar wat blind naar voren geschoten, hierdoor kreeg GAVC grotere kansen. Met nog een kwartier op de klok kreeg GAVC een penalty, Aizo wilde de bal wegwerken mist de bal maar krijgt hem wel op zijn hand dus kon de scheids niks anders doen dan een penalty geven. Deze werd feilloos binnen geschoten door de spits van GAVC. Zo was de stand ineens weer 3-2 en kon alles nog. Zo dacht GAVC ook en er schoof steeds een verdediger van GAVC door naar het middenveld en dit gaf toch nog wel extra dreiging. Hierdoor kwam er een grote counter mogelijkheid voor Pieter, maar hij kreeg een overtreding voor op een gunstige plek voor Jesse, deze vrije trap werd door de keeper van GAVC gepakt en nu kon GAVC counteren met een man meer voorin, dit duurde alleen te lang zodat OHH weer meer mensen achterin had en dit konden oplossen. Hier liet GAVC dé mogelijkheid op 3-3. De 3-3 viel nog wel 8 minuten voor het einde. Een voorzet werd net over de verdediging gegeven en de spits van GAVC schoot hem net binnenkant paal, onbereikbaar voor Geert, de goal in. Na deze 3-3 werd er niet meer gescoord en bleef de uitslag bij 3-3.

Dit eindresultaat was toch jammer na de 3-1 voorsprong maar qua spel niet onverdiend.

Volgende week heeft JO15-1 vrij, maar over twee weken speelt OHH om 10:45 tegen FVC JO15-1 in Leeuwarden.

Groet Aizo Veltman