OHH JO15-1 bekert ook prima in en tegen Balk.

Op zaterdag 27 augustus gaat OHH JO15-1 (C1) voor hun eerste uitwedstrijd dit seizoen naar Balk, om daar tegen de plaatselijke C1 te voetballen voor de bekercompetitie. Weer een hoofdklasseteam als tegenstander, maar we hebben vorige week wat vertrouwen gekweekt met de 7-5 overwinning op SWZ C1. Helaas is Rutger geblesseerd geraakt met de startdag voor de jeugd, en kan niet voetballen. Verder is Iedereen is terug van vakantie, dus met 12 jongens op pad.

Na een goede warming-up en inschieten van Geert gaan we nog even naar binnen waar coach Keimpe de puntjes op de i zet. De KNVB scheidsrechter wil nog even de spelerspassen zien, maar om 09.00 is het zover, voetballen!

We proberen door over te spelen en goed positiespel langzaam op te schuiven nar het Balkster doel. Maar doordat Balk totaal geen druk zet voetballen we al snel op hun helft. Dit resulteerde in kleine kansjes voor ons en een hoekschop waar we al dicht bij een doelpunt waren. Na 16 minuten voetballen is het raak, Jesse knalt na een rush de bal tegen de touwen, 0-1. Balk is nog steeds niet wakker, de coaches zitten roerloos op hun stoel voor de dug-out, en dus kunnen we naar hartenlust combineren, kaatsen, diepgaan en….  Scoren! Lars schiet de 0-2 binnen na een goede aanval en assist vanaf de zijkant. Vijf minuten later is het weer raak, Jesse poeiert de bal heerlijk achter de keeper. Na de Balkster aftrap wordt de bal zomaar weer ingeleverd bij Redmer en via Roelof schiet weer Jesse hem binnen de palen, 0-4. Met deze stand gaan we de rust in.

Menno komt er in voor Pieter die afreist naar Folsgare om feest te vieren met zijn Pake en Beppe ter ere van hun 50 jarige huwelijksjubileum. Geen wissels meer, maar met deze stand gaan we ook geen risico meer lopen en willen we iets behoudend gaan voetballen om de overwinning veilig te stellen.

Dat gaat prima, de Balksters hadden wel de instructies gekregen om wat meer te doen en dat kon ook doordat wij ze lieten komen en een beetje op de counter voetbalden. Er ontstonden dan ook kansjes voor de thuisploeg maar onze verdedigers stonden hun mannetje en veel verder dan ons strafschopgebied kwamen eigenlijk ze niet. Zelf hebben we ook nog zeker wel een paar kansen met Herre, Lars en Bert gehad om de voorsprong uit te breiden maar de scherpte ontbrak. Vier minuten voor tijd maakte Balk dan toch hun ere treffer, een prachtig doelpunt vanaf punt zestien in de verre kruising geschoten, Eindstand 1-4.

Een mooie en terechte overwinning met als man off de match, Jesse, met drie doelpunten. A.s. woensdag 31 aug. kunnen we thuis in Heeg een plaatsje in de volgende bekerronde behalen als er minimaal een punt wordt gepakt tegen LSC 1890. Aftrap; 19.00 uur.

Jacob Wiebenga